avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Beneficii, demisie, acordul partilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Beneficii, demisie, acordul partilor

Buna seara,

Am primit o oferta mai buna si doresc sa parasesc actualul loc de munca. Ei sunt dispusi sa accepte si demisie si plecare prin acordul partilor, dar, eu mai trebuie sa primesc beneficii precum decontari fitness, bonuri de masa etc.
Cum este mai bine sa plec, demisie sau acordul partilor? Angajatorul este obligat sa plateasca salariul si beneficiile pana in ultima zi de munca in ambele situatii?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Baldur , utilizator 18:15, 29 Ianuarie 2016
Angajatorul este obligat sa va plateasca salariul si beneficiile pana in ultima zi de munca in ambele situatii de incetare a c.i.m.

Cum este mai bine sa plec, demisie sau acordul partilor?


Depinde de dvs sau daca vreti sa efectuati sau nu preaviz...
In oricare caz, pana la data la care inceteaza raportul de munca beneficiati de toate drepturile prevazute legal in CM si suplimentar in CIM/CCM.
Cea mai rapida procedura e acordul partilor, demisia implica un preaviz (la care firma poate insa renunta).
Firmele mai mici rezolva repede - va strangeti mana, vi se inmaneaza banii ce vi se cuvin (salariu, bonusuri, prime, zile CO neefectuate), adeverinta de vechime.
La cele mai mari se poate sa primiti drepturile luna urmatoare in ziua in care se fac platile salariale.

Bafta la noul job!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca firma cosmin910 cosmin910 Buna ziua! Lucrez la o firma care are probleme financiare, si are conturile blocate de ANAF avem CF0uri pt a diminua pierderile etc, desi ei au datorii la noi ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale neachitate !!! andreia@ andreia@ Buna ziua Ma numesc Andrei si am lucrat ca si agent vanzari pt o firma,recent mi-am dat demisia in 01.05.09 si trebuia sa imi i-au ultimul ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa nu banii pentru concediu nu andreicatalin01 andreicatalin01 Buna ziua. Recent (04.05.2017) am ''demisionat'' de la ultimul loc de munca la care lucram din decembrie 2016; spun ''demisionat'' deoarece din cauza unor ... (vezi toată discuția)