avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile de deplasare in interest de serviciu pe an
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile de deplasare in interest de serviciu pe an

Buna ziua. Eu locuiesc in Bucuresti si lucrez la companie farmaceutica, departamentul vanzari. Sediul companiei angajatoare este tot in Bucuresti. Din luna septembrie 2014 am fost delegata pentru deplasari in tara, in urmatoarele judete: Pitesti, Ploiești, Constanta, Craiova si Ramnicu Valcea. De expemplu, anul trecut am avut 89 zile de deplasare, luand in calcul si zilele de sedinta din afara Bucurestiului. Eu nu sunt de acord sa am mai mult de 60 zile/an, tinand cont ca am 2 copii minori. Eu nu am stiut de aceasta lege si nimeni nu mi-a cerut acordul pentru a prelungi numarul de zile de deplasare. Este legal acest lucru? Multumesc anticipat pentru raspunsul dumneavoastra! O seara buna!
Mentionez ca am scris aceasta intrebare si pe [ link extern ] .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:40, 30 Ianuarie 2016
Conform art.44 alin.1 C.mun., delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni si se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului. Refuzul salariatului de prelungire a delegarii nu poate constitui motiv pentru sanctionarea disciplinara a acestuia.

Prin urmare, delegarea este obligatorie pentru salariat pentru prima perioadă de 60 zile pentru care a fost dispusă. Însă, pentru perioada următoare, de până la 60 de zile, este necesar acordul salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna interna elis2014 elis2014 Buna ziua, O societatea comerciala din Bacau urmeza sa execute lucrari in Pitesti (contruiesc acolo un magazin). Vor pleca din Bacau cu echipa de 10 persoane ... (vezi toată discuția)
Numarul de zile de deplasari in interest de serviciu/an AAP16 AAP16 Buna ziua, Eu lucrez in vanzari si am deplasari in interest de serviciu la fiecare 2 saptamani. Spre exemplu, in anul 2015 am avut 88 de zile de deplasari. ... (vezi toată discuția)
Diurna ciorel ciorel Daca perioada deplasarii in spatiul intracomunitar depaseste 7 zile si ajunge la 90 zile calendaristice consecutive cum se calculeaza diurna si daca este ... (vezi toată discuția)