Buna seara
Am urmatoarea problema
Am castigat un proces la fond, s-a facut apel si firma a castigat.
1. Minuta este semnata doar de cei 2 judecatori nu si de grefier. Este ok.?
2. Minuta difera de hotarare In minuta se spune" admite apelul, schimba in parte sentinta , mentine restul dispozitiilor,. In hotarare spune" schimba in tot sentinta apelata,mentine restul dispozitiilor, fara a fi clar care anume dispozitii se mentin, in care se schimba in tot sentinta apelanta.
vreau sa cunosc daca in aceasta situatie sentinta este nula.
Cu stima
Eliza
1. Potrivit art. 401, alin 2 CPC minuta se semnează de judecători și, după caz, de magistratul-asistent. Hotărârea, în schimb, trebuie să prezinte și semnătura grefierului (sau a grefierului-șef când primul este împiedicat să semneze).
2. Dispozitivul hotărârii trebuie să fie o copie fidelă a minutei întocmite cf. art. 401 CPC. Cu toate acestea greșeala strecurată ar putea fi considerată eroare materială (depinde de cum va interpreta instanța dacă veți exercita o cale de atac în care veți invoca nulitatea hotărârii). Nu se obișnuiește să se arate restul dispozițiilor menținute pentru că atunci când se admite în parte o cale de atac dispozitivul vizează tocmai schimbările ce se aduc hotărârii supuse controlului. Per a contrario, orice altceva din vechiul dispozitiv ce nu intră în conflict cu modificările aduse se menține.
Intra in conflict deoarece in decizia de la fond scrie ca mi se acorda cheltuieli de judecata, ori in acest caz nu are sens, daca am pierdut, Se mai spune ca eu trebuie sa restitui salariile compensatorii pe care le-am primit cand m-au concediat, iar nici acest aspect nu este corect, deoarece daca se considera ca decizia de concediere este legala, eu sunt indreptatita sa le primesc.
In acest caz se poate spune ca este greseala materiala sau decizia de la apel este nula conform art .401
Din cele prezentate de dvs.se pare ca exista contradictie intre minuta si hotarare.Ceea ce se va pune in executare va fi dispzitivul hotararii definitive.In opinia mea, ati putea formula recurs ptr.conform art.488(1) pct.5 NCPC.sau pct.6, trebuie vazut daca exista contradictie intre considerentele si dispozitivul hotararii.
Dacă recursul este inadmisibil mai bine se folosește de celelalte căi de atac în care invocă nulitatea hotărârii, întrucât, în rezolvarea excepțiilor, instanța se va pronunța mai întâi asupra legalității recursului, trecând cu vederea eventuala nelegalitate a hotărârii.