avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1021 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire somaj
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire somaj

Buna ziua,

Am o problema si nu stiu cum sa o rezolv.

In data de 25.12.2015 mi s-a pus poprire pe conturi pentru o datorie mai veche la un credit.

Din Octombrie 2015 sunt in somaj.

Am fost la Raiffeisen unde am cradul pe care imi intra somajul si am intrebat daca imi pot retrage somajul si ei mi-ai spus ca da, ca nu se opreste somajul la popriri.

Ma duc ieri la Raiffeisen din AFI palace si Cora lujerului si mi-au spus ca nu imi pot da banii pentru ca s-au dus la poprire.

Din ce stiu exista un articol in codul de procedura civila care spune ca de somaj, salarii etc nu se pot atinge sau pot opri un anumit procent.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:36, 31 Ianuarie 2016
b]Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 46. - Drepturile bãneşti prevãzute la art. 43 fac obiectul executãrii silite pentru debite provenite din plata necuvenitã a acestora, precum şi pentru cazurile prevãzute de Codul de procedurã civilã ori de alte dispoziţii legale speciale.

Art. 729 C.proc.civ. - Limitele urmăririi veniturilor băneşti
----
(4) Ajutoarele pentru incapacitate temporară de muncă, compensaţia acordată salariaţilor în caz de desfacere a contractului individual de muncă pe baza oricăror dispoziţii legale, precum şi sumele cuvenite şomerilor, potrivit legii, nu pot fi urmărite decât pentru sume datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere şi despăgubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vătămări corporale, dacă legea nu dispune altfel.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire somaj Claudiu_O Claudiu_O Buna ziua, Am cautat pe forum dar nu am ramas lamurit cu ce am gasit.Daca exista decizie judecatoreasca de poprire pe salar si de la 01.07 persoana este in ... (vezi toată discuția)
Poprire pe ajutorul de somaj adapter adapter Buna ziua. Am 2 intrebari: 1. se poate pune poprire pe ajutorul de somaj, si daca da in ce situatii, pt. ce anume (pensie alimentara, rate banci, etc)? 2. ... (vezi toată discuția)
Poprire pe contul de somaj Angelsy Angelsy Buna ziua !! Se poate pune poprire pe contul in care intra indemnizatia de somaj? Am un ajutor de somaj de 600 RON. Banii nu i-am scos din cont de 4 luni. ... (vezi toată discuția)