Buna ziua in urma unui proces pe un teren am pierdut in instanta o parte din acest teren.Cel care a castigat nu a respectat hotararea judecatoreasca si pe o latura acestui teren a mai luat 7 metri in plus,am depus plangere penala la parchet crezand ca hotararea judecatoreasca trebuie sa o respect atat eu cat si cealalta parte,cei de la parchet nu au binevoit sa vina sa constate daca am sau nu am dreptate spunand ca nu e de competenta lor.Eu stiu ca nerespectarea judecatoresti este caz penal.As vrea sa stiu ce pot sa fac in acest caz?
Introduceti actiune in revendicare pentru suprafata de teren pe care a luat-o fara drept cealalta parte.
Puteti depune si plangere pentru tulburare de posesie si in cazul in care va nemultumeste solutia Parchetului aveti cai de atac.
Daca aveti o hotarare judecatoreasca mergeti sa o executati.
Mergeti la executor.
Daca nu aveti hotarare mergeti la avocat ca sa va ajute in demersurile judiciare dupa ce analizeaza actele si situatia de fapt.
Si mie imi pare ca ar trebui formulata o actiune in revendicare daca a ocupat abuziv un teren.
Sa aratati la avocat si ce aveti de la parchet ca sa poata intelege ce vreti.
Parchetul este competent daca nu se respecta hotararea judecatoreasca deoarece fapta constituie infractiune.
Poate sa fie vorba si de infractiunea de tulburare de posesie si in acest caz este competent parchetul.
Este discutabila solutia procurorului.S-ar parea ca, fapta se incadreaza in prevederile art.287Nererspectarea hotararilor judecatoresti.(1).Nerespectarea unei hotarari judecatoresti prin:
g)impiedicarea unei persoane de a folosi in tot sau in parte ,un imobil detinut in baza unei hotarari judecatoresti ,de catre cel cearuia ii este opozabila hotararea, se pedepseste cu inchisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda".
Acum apare aspectul discutabil, practica si doctrina in materie au desemnat prin sintagma "imobil",bun nemiscator,inclusiv terenul,curtea, gradina aferenta cladirilor.Ca atare,se pare ca, este vorba de un " imobil" "nemiscator" aferent cladirii.Cred ca, de aceea a spus procurorul ca nu este de competenta lui.Mai aveti la dispozitie pe cale civila actiunea in granituire.[Art.560 NCC.]
A fost pus in posesie cu executor judecatoresc dar avand relatii cand a facut gardu a mai luat 7 metri in plus pe o latura,circa 107metri patrati,si eu de aceea m-am adresat la procuror pentru nerespectarea hotarari judecatoresti,crezand cai caz penal.
Mutarea gardului
Adryann22
Buna ziua,
Vin cu rugamintea la dumneavoastra de a ma invata ce pot face cu vecinii din stanga si dreapta mea pentru ca nu respecta hotarul de gard si exista ... (vezi toată discuția)
Tulburare posesie
vasilemb
Eu am gard pe proprietatea mea si bunicul mi-a spus ca atunci cand l-a construit a lasat 1 m din proprietate ca sa il poata repara si ca sa nu creasca pomi la ... (vezi toată discuția)