avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort/Copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort/Copii

Buna ziua ,
Ma aflu in strainatate , mai exact in Belgia . Sunt divortat de cativa ani si tot am probleme cu fosta sotie(Si ea e tot in Belgia) . De curand am avut o mica discutie iar acum nu ma lasa sa vad copilul . A inchis telefonul baiatului de 9 ani si ea nu mi raspunde deloc.
Nu as vrea sa fac pe cocosul sa ajung sa ma cert in fata blocului si banuiesc ca , daca apelez la Politie poate afecta starea de spirit a copilului .
Fiul meu nu are nici o legatura , ne vedem cat putem de des iar relatia noastra nu este afectata deloc din pricina divortului.
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 18:07, 2 Februarie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
In cazul in care prin hotararea de divort a fost stabilit si programul de vizitare al minorului, fosta sotie este obligata sa respecte acest program.
In cazul in care nu a fost stabilit prin hotarare un program de vizitare va trebui sa reglementati juridic acest aspect iar instanta competenta potrivit Regulamentului 2201 este instanta de la locul unde se afla persoana ocrotita, adica minorul (Belgia in cazul dvs).
In situatia in care exista stabilit un program de vizitare iar fosta sotie nu-l respecta va trebui sa apelati la autoritatile tutelare din raza teritoriala a minorului.
Instanța competentă este cea din Belgia astfel că acolo trebuie să demarați orice fel de demersuri juridice în ce privește măsurile privitoare la copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort viorel2011 viorel2011 sant divortat din 2005 insa fosta sotie i mi interzice sa mi vad cei 2 copilasi ,se poate face ceva in acest sens avand in vedere ca fosta ... (vezi toată discuția)
Divort cozma maria cozma maria Am si eu cateva intrebari. Am ajuns la intelegere cu sotul meu ca vrem sa divortam, dar avem un copilas de 4 ani. Eu nu mai stau cu sotul in satul in care am ... (vezi toată discuția)
Competenta instanta Tina 36 Tina 36 Buna ziua. Care ar fi va rog instanta competenta pentru solutionarea schimbarii de domiciliu minor in urmatoarele circumstante : Actualmente sunt divortata ... (vezi toată discuția)