buna ziua.sunt cetatean roman.am un copil de 5 ani impreuna cu un cetatean italian.avem un acord de mediere in care fata ar fi trebuit sa stea 2 luni in romania si o luna in italia.nu a fost posibil acest lucru deoarece fata era prea mica si nu o puteam pune pe drumuri.a fost si in italia la tata.fata are domiciliul stabil in romania cu mama.are o pensie alimentara de 400 de euro pe luna.eu doream modificarea pensiei alimentare.tatal minorei ma ameninta tot timpul.sunt pusa sub presiune ca raman fara copil.nu stiu drepturile mele si ale fetei.acordul de mediere a fost facut in graba.mentionez ca nu am fost casatoriti.poate veni in romania sa mi ia fetita?
Cand ati incheiat conventia nu stiati ca fetita mica? In ce fel vreti modificarea pensiei de intretinere ? plateste acea pensie ?
Unde ati incheiat conventia ? Ati depus-o la instanta ? Altfel nu prea are valoare decat intre parti.
Nu va poate lua copilul decat in urma unui proces pe care de altfel nu cred ca il va castiga.
Ar trebui modificat acest program de vizitare dacă nu poate fi exercitat conform celor stabilite.
Rămâne întrebarea pe care au pus-o și colegii mei - acordul este validat de o instanță de judecată sau este o convenție între părinți?
Cu privire la majorarea pensiei de întreținere: cunoașteți că veniturile s-au majorat sau considerați că nevoile copilului au crescut? Oferiți mai multe detalii pentru a primi un răspuns mai detaliat.
Cazul dvs. ar trebui amplu analizat pentru a va putea lamuri.
Din ce ziceti se poate afirma ca el nu va poate lua copilul decat in urma unui proces.
Amenintarea ca ar obtine copilul prin hotarare judecatoreasca nu trebuie sa va alarmeze in acest moment deoarece este foarte greu sa il poata obtine el daca copilul a locuit si locuieste in Romania.
Referitor la pensie depinde de veniturile realizate si de nevoile copilului.
400 euro se poate considera ca este suficient dar se poate acorda si mai mult.
Buna seara. Lucrurile nu sunt chiar atat de clare. Fetita este si cetatean italian "ius sanguinis"..Acordul de mediere ar fi trebuit depus la instanta, altfel ramane o intelegere intre parti. Sa nu uitam ca hotararile cu privire la minori sunt supuse schimbarii. In privinta pensiei de intretinere ar trebui sa aveti CUD-ul pe ultimii ani, sau macar 3 buste paga..Ar trebui sa le cereti de la Agenzia delle Entrate din Italia,ma indoiesc ca tatal le va da de buna voie. in privinta domiciliului depinde daca el va intreprinde in Italia o cerere de modificare a domiciliului copilului al Tribunalul pentru Minori in baza codului civil italian si al Regulamentului European, o procedura destul de complicata dar nu imposibila. Sunt multe aspecte neclare. Faptul ca nu ati fost casatoriti este irelevant, ramaneti totdeauna parintii minorei. Pentru o opinie intr-adevar clara ar trebui vazut acordul de mediere si abia dupa aceea vazut ce se poate face.
Vreu un raspuns
intrbari
platesc pensie alimentara pentru copilul meu ;in octombrie 2010a inplinit 18 ani ,din octombrie si pina acum iam trimis bani prin posta lui fara sa stie tatal ... (vezi toată discuția)