avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pastrarea proprietatii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pastrarea proprietatii

Doresc si eu un sfat pe care sa-l pot urma. Sunt in litigiu cu Doripescu patronul firmei cu acelasi nume care a concesionat majoritatea lacurilor din judetul Brasov. Mama mea a primit de la stat 5000mp pamant, in apropierea unui lac concesionat de acesta. In jurul lacului Doripescu a cumparat de la fostii proprietari tot pamantul pe mai nimica, si acelasi lucru a dorit sa faca si cu pamantul mamei mele si il foloseste inclusiv pe acesta pentru pasunat tot el. Mama mi-a zis sa ma ocup eu de acest pamant. Zis si facut. Cum pamantul nu are valoare am hotarat sa nu-l vand. Toate bune pana aici.
Mama mai are pamant si in alta zona, pamant mostenit de la bunica din partea lui taicameu, acesta fiind decedat. Tata a avut inca doi frati toti decedati, pamantul fiind impartit intre ei (5Ha). Un frate la vandut la un unchi. Celalalt frate care a locuit la Hunedoara a vandut pamantul sorei mele facand actele la un notar, dar in actul facut la Hunedoara nu a fost trecut pretul platit de ea, si inca o greseala, a tergiversat intocmirea actelor. Pentru ca Doripescu este foarte doritor sa obtina pamantul de langa lac, cu ajutorul cunostintelor de la primarie s-a interesat de pamantul parintilor si a reusit nu stiu cum sa se intabuleze pe pamantul surorii mele. Aceasta neavand bani sa se judece cu ei a renuntat la pamant. In toamna anului trecut sa inteles verbal cu mama sa foloseasca ea pamantul surorii mele si el sa il foloseasca pe cel de langa lac pt. pasunat. Acum face presiuni asupra mea si a mamei mele ca sa-i cedam pamantul de langa lac ca daca nu, el scoate cartofii semanati de mama pe pamantul lui si ca dovada a si scos 15 saci de cartofi. Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: georges44 , utilizator 22:07, 31 Iulie 2009
Din punctul meu de vedere, atata vreme cat nu a existat o intelegere verbala sau un act incheiat cu acea persoana , prin care sa i se recunoasca dreptul de folosinta a terenului proprietatea mamei dvs., si prin actele pe care le comite si prin care va prejudiciaza, consider ca impotriva acestor fapte puteti depune plangere la politie, pentru savarsirea infractiunilor de : tulburare de posesie,amenintare, santaj si distrugere.
intelegere verbala a existat dar nu o mai recunoaste

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea din indiviziune Mirela3 Mirela3 Urmare a legii 18/1991, mama mea a primit titlu de proprietate pentru un pamant. Pe titlu mai figureaza urmatorii: A, B, C – copii unei surori a mamei ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde casa fara partaj? andrey12 andrey12 Tatal meu a murit, mama locuieste la mine mai am 4 surori se poate vinde locuinta mamei daca nu are partajul facut?:sorry: Astept raspunsul dumneavoastra . Va ... (vezi toată discuția)
Proces fond - partaj funciar nicoss59 nicoss59 Dupa moartea mamei am mostenit si un proces. Nu am frati/surori. Acum un an dupa moartea tatei, mama mea a vrut sa vanda 1,70 ha pamant pentru a acoperi ... (vezi toată discuția)