avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Cerere demisie / încetare c.i.m. cu acodul partilor ?
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Cerere demisie / încetare c.i.m. cu acodul partilor ?

Bună ziua ,
care este cea mai avantajoasă forma de a pleca de la o institutie de invătamant superior la o alta ? demisia sau încetarea c.i.m. cu acordul parților ?

Mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:06, 2 Februarie 2016
Incetarea c.i.m. cu acordul partilor este mai avantajos decat incetarea c.i.m. prin demisie. In acest caz, nu se acorda preaviz.

Demisia, in schimb, poate fi cu sau fara preaviz.
Mulțumesc foarte mult !
Asta și vreau să nu mai aștept 15 zile lucrătoare, înțeleg că îmi recomandați încetarea C.I.M. cu acordul părților ?
Intr-adevar, aceasta este recomandarea mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie-preavizul este obligatoriu? adela05 adela05 Ma aflu in urmatoarea situatie: am fost in concediu crestere copil pana la data de 31.01.2014, cand mi-am reluat activitatea. Acum, as vrea sa-mi schimb locul ... (vezi toată discuția)
Depunere demisie intr-o institutie de stat Ariana5688 Ariana5688 Buna seara, Am ales sa scriu aici, pentru ca nu pe cine sa intreb, nici macar insitutia aflata in subordinea unui minister, institutie pentru care am lucrat ... (vezi toată discuția)
Cerere demisie...nelamuriri Ideea este : trebuie sa plec din aceasta firma. Am scris demisia. A vazut-o patroana...apoi s-a exprimat in felul urmator: inseamana ca de aici o sa pleci cu ... (vezi toată discuția)