Am apelat la provident in iulie 2010, din X motive oricum neimportante, nu am mai putut plati cred ca din septembrie 2010. In ianuarie 2011 (cred - stiu ca acea hartie a venit la scurt timp dupa decesul unui parinte) am primit acea scrisoare ca ma vor executa silit. Prin 2013 sau 2014 am ridicat de la posta (recomandata) un plic de la o soc de recuperare - iarasi nu mai stiu exact cand.
Pe 27 ianuarie a.c. m-am trezit cu proprire pe conturi, pe 28 a venit la adresa din buletin instiintarea de la BEj.
Acea datorie nu trebuia sa fie prescrisa?
Ca si venituri, am doar un contract pe 2 ore - 226 ron + indemnizatie handicap copil, grad 6. Au voie sa blocheze aceste sume?
De la 3500 ron s-a ajuns la 5600 cu onorariul BEJ (cred?). Imi apare si o dobanda de 234 ron : "dobanda legala calculata de la 19/11/2014 pana la 21/12/2015". wtf? Nu am mai platit nimic din 2010, data primei si ultimei restante.
Ca să fim siguri ar trebui să ne spuneți pe ce durată era contractul. Ratele scadente între septembrie 2010 si decembrie 2012 sunt creanțe neexigibile, dreptul la executare pentru ele este prescris.
Fiind primul credit, in nici un caz mai mare de 1 an - daca imi amintesc bine, 42 de saptamani.
Sper ca astazi-maine sa intru in posesia unor banuti (am conturile blocate iar ce aveam disponibil in ele s-a evaporat) si voi incepe demersul: contestatie etc. Sper sa recuperez si cei 800 ron luati din cont.
Provident
Mihaela.Dan
Am facut un împrumut la provident in luna septembrie 2012..nu am mai putut achita si m.au dat catre o firma de recuperare ultimo portofolio iar acestia la ... (vezi toată discuția)