Buna ziua.
Am si eu o problema si sper sa ma ajutati.Bunica mea a decedat si sa facut taxa de succesiune astfel Bunicul are 1/2 plus 1/8 tatal meu 3/8 iar matusa 3/8.Bunicul si tatal meu doresc sa imi faca mie acte dar matusa vrea sa o despagubesc cu suma de 1 miliard vechi.casa valoreaza cam 1,5miliard vechi.intrebare a mea este ce ar fi mai bine sa imi faca act de donate sau act de vanzare cumparare.iar cu partea matusei ce pot face odata ce ea nu vrea sa ajunge la o intelegere.va multumesc
Paraj intre cine? Poate intre bunic, tata si matuse...
Daca stiti ca nu se da nici o suma de bani faceti donatie, daca doriti sa ii dati ceva bani bunicului sau tatalui dvs faceti vanzare. Bunicu si cu tata va dau dvs cotele lor iar apoi ramanand dvs cu matusa in indiviziune pe imobil puteti faceti partaj, asta daca ajungeti la o intelegere.. Oricum o sa aveti o cota mai mare ca matusa daca faceti actul cu tata si bunicul..
Partaj intre bunic si tata si matusa. donatia depinde foarte mult daca exista mostenitori rezervatari ai ccelor de mai sus , daca va incalca rezerva succesorala etc....
Partajul este solutia fireasca de iesire din indiviziune. El se poate face pe cale amiabila sau in instanta.
Succesiune
nellyy
Bună ziua.
Doresc sa fiu informata cu privire la următoarea situație.
Tocmai ce am aflat ca tatăl meu care a decedat în urma cu 7 luni, moștenește o ... (vezi toată discuția)