avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Instrainare autoturism cu plata in rate neonorata, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Instrainare autoturism cu plata in rate neonorata, recuperare bani sau auto

Buna ziua,

as dori si eu o sugestie cu ce as putea face in urmatoarea situatie: In urma cu aproape un an am vandut un autoturism unei rude prin alianta si am avut o intelegere sa imi dea banii in rate in termen de 3 luni, desi nu s-a respectat termenul am tot incercat sa obtin banii usor usor cu vorba buna, din pacate inca mai am de recuperat o parte din ei si observ ca respectivul nu isi da intersesul sa rezolve problema. La momentul instrainarii am pastrat cartea masinii si cheia de rezerva deoarece urma sa facem contractul in momentul cand imi dadea toti banii. La momentul respectiv deoarece aveam o relatie de incredere nu am facut nici un fel de document, neluand in calcul intentia acestuia de a lungi nejustificat termenul de plata. Asadar masina este pe numele meu dar nu reusesc sa o mai recuperez si nici sa ma inteleg cu respectivul.

Multumesc.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: titi_ionut , utilizator 19:32, 8 Februarie 2016
Initial notificati oficial detinatorul bunului mobil cu obligatia respectarii conventiei verbale,sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Daca persoana nu raspunde la notificare ,incercati sa parcurgeti procedura prin mediator
Daca nici prin mediere nu solutionati,ramane varianta actionarii in instanta care implica timp mai indelungat,timp alocat ,stress,eventual cheltuieli suplimentare
Succes !
Va multumesc pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mașină care am plătit-o dar nu o am, nu mai dau de persoana respectivă. este speță penală sau civilă? bgdcos bgdcos am cumparat o masina de la o cunostinta,din afara am copie de la actul de vanzare cumparare, am dovada platii transfer wester union, si masina nu am vazut-o de ... (vezi toată discuția)
Situatie delicata acoperis bloc nou Almaris Almaris Prin intermediul acestei postari va cer cateva sugestii in legatura cu urmatoarea situatie. La un bloc construit recent in sectorul 1, exista probleme la ... (vezi toată discuția)
Înscrieri auto Magda77? Magda77? Bună ziua, soțul meu a cumpărat-o mașina acum 3saptamani am avut unele probleme cu persoana de unde am luat o ca nu ne dădea fiscalul pentru a o putea ... (vezi toată discuția)