avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozit casa
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozit casa

Buna seara.
Detin o casa in alta localitate decat cea de domiciliu , autorizatia de constructie fiind pe numele meu. Momentan locuiesc la bloc, iar apartamentul este al parintilor mei.
Nu am platit impozitul la casa pt 2015, iar de la primarie mi-au cerut sa platesc un impozit marit f mult, avand in vedere art 252 din Vechiul cod fiscal,intrucat mi-au spus ca respectiva casa este considerata la impozit ca a doua locuinta(proprietate.)
As putea solicita recalcularea impozitului pt 2015 ,printr-o cerere insotita de o declaratie pe proprie raspundere ca respectiva casa este singura mea proprietate, insotita de copie dupa actul de proprietate al apartamentului unde am domiciliul in buletin?
Va multumesc .Cu respect.
Cel mai recent răspuns: glontzi81 , utilizator 18:54, 2 Februarie 2016
Atata timp cat aveti o singura proprietate si nu aveti decat un rol fiscal solicitati primariei temeiul legal in baza caruia va considera casa drept a 2 a proprietate.
Temeiul lor legal este faptul ca in momentul platii la ghiseu, mi se solicita o suma care apare in calculatorul functionarului.(banuiesc ca e unul legal si corect de moment ce mi se da chitanta pe ceea ce achit.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare cladiri Tempo Tempo Buna ziua, Va rog daca ma poate ajuta cineva cu o lamurire. Am fost sa platesc impozitul anual la primarie (detin 2 apartamente si o casa in oras -casa ... (vezi toată discuția)
Impozit pe a 2a casa ianamarius1 ianamarius1 Salut, Am o nelamurire in privinta tatalui meu care are in propietate 2 imobile. Sa va explic: In anul 1985 tata a cumparat un apartament in ... (vezi toată discuția)
Calculare impozit majorat pe cladiri ctaipan ctaipan Buna ziua, Am cumparat un apartament dar adresa de domiciliu din buletin este pe casa parintilor. Este corect sa se calculeze impozit majorat pentru ... (vezi toată discuția)