avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie ccc
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie ccc

Buna ziua !!
As vrea sa va rog daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns in privinta unei probleme pe care am intampinat-o ! Mai am cateva zile pana la incetarea concediului postnatal si apoi urmeaza sa imi depun dosarul pt indemnizatie pt 2ani...cele 12 luni aferente nasterii copilului le am cumulate din doua locuri de munca...la primul loc de munca durata a fost de 7 luni iar la al doilea de 5 luni...intre cele doua locuri de munca am o intrerupere de 10 zile...dar intrebarea mea este urmatoarea : primul angajator are sediul central de unde se elibereaza acte si adeveri te indiferent de situatie in Bucuresti....din pacate inca nu am primit actele in original de la acea companie...cand spun acte ma refer la acea adeverinta in care se complecteaza durata timpului lucrat la ei si salariul obtinut acolo...am inteles ca acea adeverinta se poate inlocui cu una eliberata de la Casa Judeteana de Pensii unde se complecteaza de catre ei atat durata celor 7 luni cat si venitul cumulat in cadrul companiei respective pe durata celor 7 luni....as vrea sa stiu daca acest lucru este adevarat si intr-adevar se poate inlocui...nu as vrea sa imi pierd indemnizatia din cauza unor intarzieri fara motiv din moment ce eu am cotizat timp de un an la stat cu absolu tot.... !!! Va multumesc si as aprecia daca ati reusi sa imi raspundeti cat mai repede !!! O seara frumoasa !!!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:57, 3 Februarie 2016
1. Intreruperea aceea de 10 zile nu va afecteaza deoarece sunt admise si fractiunile de luna.

2. - Actele pentru indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) se pot depune la Primarie in termen de 60 de zile lucratoare de la data cu care ati intrat in CCC, asa ca aveti timp chiar daca intarzie primirea adeverintei de venituri (Anexa 2) de la primul angajator.
- Mai insistati la fostul angajator sa va elibereze adeverinta sau puteti face o sesizare la ITM in acest sens.

3. - Unele Agentii Judetene de Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) solicita si adeverinta cu stagiul de cotizare de la Casa de Pensii pentru a verifica daca adeverinta eliberata de angajator nu cuprinde date false cu privire la cuantumul veniturilor realizate si a perioadei lucrate.
- Acea adeverinta nu poate inlocui adeverinta tip de venituri (Anexa 2) deoarece aceasta din urma are si alte date in plus.
- Dar cel mai bine ar fi sa intrebati, prin telefon sau e-mail, direct la AJPIS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim pe durata ccc mihaela2014 mihaela2014 Buna ziua, Am si eu o intrebare, am avut cim pe durata determ din noiemb 2012 ult act aditional fiind pana la 1 sept 2014, nu au dorit sa mi prelung ... (vezi toată discuția)
Durata indemnizatiei OlahMelinda OlahMelinda buna,sunt in concediu de crestere copil,baiatul in 3 decembrie implineste varsta de 2 ani ,tatal poate sta in ultima luna (cel obligatoriu) pentru cresterea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil edvina19 edvina19 Buna ziua,am o nelamurire.In luna Mai mi-am schimbat locul de munca,durata de pauza intre contracte este de 2-3 zile,poate fi o problema in acordarea ... (vezi toată discuția)