avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am nevoie de niste sfaturi
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am nevoie de niste sfaturi

Buna ziua,

As avea nevoie de niste sfaturi intr-o problema de familie. Am 18 ani si m-am hotarat sa vin in Bucuresti la prietenul meu, insa tata nu vrea sa inteleaga si ma amenita ca daca nu vin acasa la termenul dat de el se va duce la politie si ma va acuza ca am furat o suma importanta de banii de acasa si cu ocazia aceasta sa ma aduca politia acasa, sau ca ma va da la TV ca si cum as fi sechestrata de prietenul meu ca sa ne faca probleme.
As dori sa stiu ce as putea face in situatia de fata, pentru ca el pare dispus sa faca orice doar ca sa ma aduca pe mine inapoi acasa,ceia ce nu imi doresc.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters44758 , utilizator 22:15, 3 August 2009
depinde de parinti, e adevarat ceea ce auspus ceilalti:gandeste-te bine dc inradevar este binepentru tine sa pleci de acasa,pentru ca dc la un moment dat nu te veimai inrelege cu prietenul tau unde te vei duce? te vor primi parintii inapoi sau va trebui sa stai cine stie pe unde? dc relatia este atat de serioasa de cenu va casatoriti? eu am 31 de ani,am familia mea si niciodata mama nu a fost de acord cu mine,intotdeauna mi-a bagat bete in roate si totusi incalociuesc cu ea....gandeste-te bine,e doar un sfat....asta ai cerut,nu din punct de vedre cei drept cidin suflet.
Fiind majora, poti sa hotaraesti singura ce vrei sa faci cu viata ta. Parinti nu te pot forta sa stai cu ei.
Asa ca gandeste-te bine , ce si cum vrei sa faci. Iar in Bucuresti "nu stau cainii cu colaci in coada"...;)
~ Conținut șters la cerere ~
Desi 18 ani inseamna ca ai devenit majora, acest lucru nu inseamna insa si ca te poti descurca si iti va fi mai bine fara sfaturile parintilor, pe cont propriu. Din pacate, desi nu iti doresc si tie acest lucru, din prorprie experienta iti spun ca mai devreme sau mai tarziu, vei da dreptate parintilor. cu exceptia parintilor care isi abuzeaza copiii si au probleme psihice, TOTI le doresc doar binele si este de admirat ca fac acest efort desi tu te opui. O relatie inceputa la 18 ani sau mai devreme, nu se poate transforma in "camin" sau "casatorie" calcand peste sfaturile parintilor, care cel putin mie, mi se par normale, morale si pline de afectiune si dorinta de a nu te rata. De multe ori o plecare proasta in viata a insemnat esec pe toate planurile, pe viitor. Nu cred ca este exagerat ceea ce iti cer ei, cauta mijloace de constrangere, desi nu le vor pune in aplicare, sau daca le vor folosi, vor reveni asupra lor. Pentru cateva clipe incearca sa te pui in locul lor si ii vei intelege...depinde de tine, de cat de matur gandesti, de posibilitatile tale financiare.Un sfat: daca nu esti independenta financiar si te bazezi pe prietenul tau, nu iti vei mai castiga independenta nici pe celelalte planuri cu el. Ar fi multe de spus, nu te condamn pentru ce vrei sa faci, este ceea ce simti acum, insa chibzuieste bine asupra viitorului tau intr-un oras rece si mare, fara familia ta alaturi. Ma intorc si acum la parintii mei dupa sfaturi, le simt lipsa daca nu ii vad o zi si totusi le-am urmat sfaturile si sunt pe picioarele mele, am familia mea....iti doresc sa ai parte numai de fericire si sa fii acolo unde esti dorita si unde iti doresti tu!
In sesnsul juridic al celor aratate de dvs.,stati linistita.Daca cineva reclama o presupusa fapta penala,nu inseamna ca acea fapta a fost comisa cu adevarat.In alta ordine de idei,este doar problema dvs.ce doriti sa faceti cu viata dvs.De exemplu,v-ati putea continua studiile.

Alte discuții în legătură

Vreau sa plec de acasa! ContSters295418 ContSters295418 Buna!Am 17 ani si vreau sa plec de acasa.Nu ma mai inteleg deloc cu parintii si vreau sa plec la iubitul meu care este major.Nu as vrea sa pateasca nimic el ... (vezi toată discuția)
Doresc sa plec de acasa diana1401 diana1401 Buna seara! Numele meu este Diana si am 17 ani impliniti in iunie 2014. Voi incepe prin a va spune despre ce este vorba, apoi voi pune intrebarile de ... (vezi toată discuția)
O intrebare :) sunt minora si vreau sa ma mut cu prietenul major ContSters284275 ContSters284275 Buna ziua, Am 16 ani. Parintii mei au divortat cand aveam 4 ani si am fost incredintata tatalui, in urma faptului ca mama a renuntat la mine. Pana de curand ... (vezi toată discuția)