avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere dupa revenirea din concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere dupa revenirea din concediu medical

Buna ziua, pot fi concediata imediat la revenirea din concediu medical cod 12 ( adica dupa luni bune) ? Exisat undeva interdictia concediereii pentru o anumita perioada?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:05, 3 Februarie 2016
In baza carui articol v-a fost incetat contractul de munca?
Perioada de preaviz v-a fost comunicata?
Nu exista niciun text de lege care sa interzica unui angajator sa va concedieze la revenirea din concediu medical.
prin disponibilizare
Nu are prea mare relevanta motivul incetarii , atat timp cat legea nu-i interzice asa ceva angajatorului.

Daca sunteti nemultumita de decizia luata, o puteti contesta in instanta in termen de 45 de zile de la data comunicarii deciziei.
Actiunea se va depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul si este scutita de plata taxelor judiciare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restructurare post gabitzumic gabitzumic Buna ziua Lucrez de 12 ani intr-o companie, si ocup o pozitie de management. As dori sa stiu care sunt obligatiile firmei in situtia in care am fost ... (vezi toată discuția)
Concediere revenire cic cristi_barbulescu cristi_barbulescu Buna ziua. Am o intrebare in legatura cu concedierea. Sotia mea am revenit la lucru in aprilie 2015, la 1 an si 11 luni ale fiicei noastre, iar acum in 15 ... (vezi toată discuția)
Termenul de contestatie concediere de 45 zile se suspenda pe perioada cm? Myador Myador Daca am primit decizia de concediere (disponibilizare) prin curierat si ma aflam in concediu medical (mai sunt inca) termenul de contestatie de 45 zile se ... (vezi toată discuția)