avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sulta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sulta

buna ziua tuturor!in urma cu un an si 7 luni am primt printr o hotarare a tribunalului dreptul la o sulta de sa zicem suma x.dar eu apar in continuare ca proprietar al apartamentului si toate datoriile vin pe numele meu.Am fost chiar data in judecata de asoc de propritari si sunt amenintta de acestia cu executorul judecatoresc.sunt de acord ca din sulta ce mi se cuvine sa achit totul.persoana care trebuie sa mi plateasca sulta sustine ca apartamentul este inca pe numele meu , nu intelege ca i a fost dat in totalitate.ori nu intelege ori se face ca nu pricepe.de 7 luni zice ca l vinde .. apoi ca nu poate ca sunt eu proprietara... trebuie sa investesc formula executorie ?macar sa l sperii putin, poate asa isi va reveni la realitate...sulta este suma x care acum ar fi cam pretul apartamentului la ora acutuala , evident ca as fi de acord sa impatim jumate jumate ...tot ma ameninta ca va scadea sulta legala ... sunt total debusolata . intrebarile mele sunt:
1. se poate scade pretul sultei?
2trebuie sa investesc eu formula executorie?
3 ce ar trebui sa fac in cazul in care nu reusesc sa ajung cu persoana la intelegere
4 in cazul in care va fi o alta hotarare judecatoreasca de executie de la asociatia de proprietari si l va scoate aceasta la vanzare .. cine si cum isi primeste bani..
multumesc anticipat de intelegere si de raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 14:56, 1 August 2009
Luati legatura cu un executor judecatoresc. Investiti hotararea cu formula executorie....
Executorul va soma aceea persoana sa respecte hotararea judecatoreasca si sa plateasca sulta....in caz de neplata, se va trece la executarea silita. Iar daca persoana respectiva nu are alte bunuri....se va vinde chiar imobilul cu pricina; dumneavoastra veti primi suma de bani stabilita ca si sulta....si ce mai ramane primeste aceea persoana. Bineinteles, dupa ce se va achita si onorariul de executor.
~ Conținut șters la cerere ~
multumesc mult pentru raspunsuri! dar mai am o intrebare ..daca in cazul in care as reusi sa ajung la o intelegere intre parti(nu as vrea chiar sa i iau totul.. sa impartim ca doi oameni civilizati)..sa l conving sa vindem totul si achitam omeneste datoriile ... restul fifty -fifty..el ar trebui sa caute client , eu doar sa ma prezint la notar sa i dau declaratie ca nu mai ridic pretentii la nimic?.iin aceasta situatie .. tot este recomandat sa investesc hotararea cu formula executorie?eu vreau sa i dau jumatate din ce ramane ..dar nu am timp sa caut client si am inteles ca el este proprietar legal pe tot si n am cum sa ma prezint eu sa vand din moment ce el este seful acolo:Pcum ma pot prezenta eu la o agentie imobiliara sa vand cand nu am contract proprietate , am doar hotararea ca mi revine sulta.dati-mi va rog un sfat cum si ce sa fac in acest caz!i am propsus sa caute client si eu vin sa semnez ca am primit nenorocita de sulta .. nu vrea ... zice ca eu sunt proprietar ca el nu l a intabulat ,sa l vand eu....eu ma#-onu stiu cum sa fac sa fie bine pentru amandoi. va rog .. un sfat!
Daca dv. sunteti inca proprietarul tabular, iar cel care este obligat printr-o hotarare judecatoreasca irevocabila sa va achite sulta va gasi client, care este problema?
Mergeti impreuna cu el si cu clientul care doreste sa cumpere apartamentul cu pricina la notar, vindeti apartamentul dv. si dupa ce primiti sulta datorata de catre debitor, dati o declaratie autentica, tot cu acea ocazie la notar, ca ati primit sulta urmand ca imobilul sa intre in patrimoniul cumparatorului, dv. primiti sulta iar debitorul primeste diferenta dintre pretul de vanzare si sulta achitata dv.
Daca exista aceasta intelegere intre dv. si debitorul dv., nu mai este necesara procedura executarii silite, investirea cu formula executorie a hotararii, plata unui executor etc. deoarece aceste cheltuieli vor fi achitate de dv. iar apoi vor trebui recuperate de la debitor, astfel incat, in final, se va diminua suma ce va fi primita de catre debitor. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj avovasi avovasi Sunt noua pe forum, asa ca sper sa ma iertati daca am postat mesajul acesta unde nu trebuia:"> Sper ca sa ma poata ajuta cineva cu niste informatii, va rog ... (vezi toată discuția)
Inselaciune baradina baradina Buna seara.Sunt disperata:va rog ajutati-ma!!!!Va implor!!Aceasta este mare mea problema:locuiesc in Galati,am 38 de ani !Am un frate de 40de ani care ... (vezi toată discuția)
Plata sultei fara termen simona nicoleta simona nicoleta buna ziua!in noiembrie 2007, in urma unui proces ex concubinul meu a primit in 50%din apartamentul meu(cumparat pe numele meu) cu obligatia la lpata sultei X ... (vezi toată discuția)