avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cumparare imobil care are in istoric legea 112
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cumparare imobil care are in istoric legea 112

Buna ziua,

As dori sa cumpar un imobil care a fost achizitionat acum 11 ani de actualul proprietar si are in istoric legea 112. Proprietarul detine doua adeverinte eliberate de primaria de sector si de cea generala conform carora nu exista procese deschise pe rol si nu au existat cereri de retrocedare. Va rog sa ma consiliati in vederea riscurilor la care m-as putea expune cumparand aceasta proprietate.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel222 , utilizator 14:59, 4 Februarie 2016
Este important ca adeverintele sa fie actuale pentru a cunoaste situatia la zi la imobilului.
Oricum, la momentul vanzarii, notarul face verificari la carte funciara si puteti afla daca exista inscrise ipoteci/litigii sau alte sarcini asupra imobilului.
Puteti efectua si dvs demersuri la Primaria Capitalei pentru a vi se raspunde daca exista litigii cu privire la imobilului in cauza si puteti obtine de la OCPI un extras de carte funciara pentru informare
Multumesc pentru raspuns. Nu stiu insa daca in temeiul legii 112 pot sau nu sa mai apara eventuali mostenitori care sa retrocedeze acest imobil (chiar si la dupa 11 ani de cand l-a cumparat actualul proprietar).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumpararea unui apartament cu legea 112 in istoric bizgsm bizgsm Buna ziua, Doresc sa cumpar un apartament cu 2 camere situat intr-un imobil cu 2 nivele construit in 1940 pe strada Mihai Eminescu din Bucuresti. ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament achizitionat in temeiul legii 112 mariancodrutescu mariancodrutescu Doresc sa cumpar un apartament achizitionat de catre vanzator in temeiul legii 112. Este insa o problema. Proces pe rol nu exista dar exista o notificare pe ... (vezi toată discuția)
De pot afla ca un imobil nu are asupra lui sarcini? Iulian81 Iulian81 Buna ziua! As dori sa stiu daca in afara de extrasul de carte funciara si intabulare mai exista vreo metoda in a afla daca asupra unui imobil exista sarcini, ... (vezi toată discuția)