avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Facultate-indemnizatie primul copil-pot primi somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Facultate-indemnizatie primul copil-pot primi somaj?

Buna ziua. Am nascut in timpul ultimului an de facultate primul copil dupa care am primit indemnizatia cc. Am ramas din nou insarcinata si voi naste dupa 4 luni de la incheierea concediului crestere copil. Intrebarea mea este, as putea primi somaj pe timpul celor 4 luni, iar apoi sa intru in al doilea CCC?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:54, 4 Februarie 2016
1. Trebuia sa va inregistrati la Agentia de Somaj in termen de 60 de zile de la data absolvirii chiar daca erati in CCC.

2. - Ar trebui sa incercati sa va gasiti un loc de munca, chiar si cu timp partial (1 ora pe zi) pana veti putea intra in concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) dupa care veti intra in CCC2.
- Sau poate puteti ca in acele 4-5 luni sa fiti inscrisa si sa frecventati cursurile de zi ale unei forme de invatamant de orice nivel dar recunoscute de stat (de exemplu o scoala postliceala)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie prenatal si postnatal (ccc) pe perioada studiilor postliceale laurentiu-77 laurentiu-77 Buna ziua... Sunt eleva in anul 3 la postliceala sanitara particulara (Carol Davila), invatamant de zi...Sunt in ultimul an si voi naste la sfarsitul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului s.stefan s.stefan Buna ziua Sotia mea a terminat in luna iulie a anului 2013, cursurile de zi a unei forme de invatamant superior. In toamna aceluiasi an, a inceput cursurile ... (vezi toată discuția)
Info Addryana Addryana Buna seara ! Sunt studenta la postliceala la zi ( asistenta medicala) anul 3, deci in vara termin aceasta scoala si imi dau examenul final ( unde se poate sa ... (vezi toată discuția)