avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune dupa tata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune dupa tata

Buna ziua!! As dori sa ma ajutati intr-o problema. Tata a decedat anul acesta in 26 ianuarie. In 2012 a facut succesiunea dupa bunici intrand in posesia mostenirii. Tata s-a casatorit cu mama in 1987 iar in 1989 la 2 ani dupa nasterea mea a parasit domiciliul conjugal insa tata nu a divortat nici acum de ea desi in toata aceasta perioada s-a rupt orice legatura. Acum daca fac succesiunea dupa tata,are si ea,mama, dreptul la o parte din mostenire? Tata a facut tranzactie cu bunica mea cand a intrat in posesia mostenirii,dand-o in judecata pentru a intra in drepturi. Va rog mult ajutati-ma!!! Multumesc anticipat!!:(
Ultima modificare: Joi, 4 Februarie 2016
Chrys25, utilizator
Si mama dvs are drept la mostenire dupa tatal dvs, caci este sotie supravietuitoare, avand in vedere ca nu au divortat. Cota dansei este de 1/4.
Multumesc pentru raspuns!!! Dupa 1 an de zile daca nu ia la cunostinta de dreptul ei pot rezolva prin judecata dupa noul cod civil ? Am inteles ca se considera neacceptare de succesiune si isi pierde dreptul.
Ultima modificare: Joi, 30 Iunie 2016
Chrys25, utilizator
faptul ca nu vi se raspunde atunci cand doriti dvs nu justifica dublarea mesajelor.
referitor la ce ati intrebat trebuie sa faceti dovada ca avea cunostinta de data decesului, si trebuie citata legal. Sunt niste proceduri de urmat. Daca nu va intelegeti cu mama dezbateti succesiunea in instanta, daca va intelegeti, mama dvs poate sa dea o declaratie de renuntare la mostenire.
Ultima modificare: Vineri, 1 Iulie 2016
ContSters338589, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de mostenitor - un beneficiar decedat Laur94 Laur94 Buna - as aprecia enorm o opinie in legatura cu un Certificat de Mosternitor pentru o gospodarie. Certificatul este pe numele tatalui meu decedat si a sorei ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune dupa 10 ani de la decesul mamei Elena 47 Elena 47 buna ziua , fiti asa amabili si ajutati-ma cu un raspuns . mama decedata in 2006 , tatal decedat in 2015. Am un titlu de proprietate asupra bunurilor detinute ... (vezi toată discuția)
Succesiune-iesire din indiviziune anonim anonim Tatal meu a murit anul trecut, si as dori sa intru in posesia mostenirii lasate de el si bunica mea de pe tata insa titlu de proprietate se afla la o sora de-a ... (vezi toată discuția)