avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturile salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturile salariale

Buna ziua,
A-si dori sa aflu daca se poate diminua un drept salarial, o data obtinut, fara a se avea in vedere vre-o sanctiune disciplinara.
Va multumesc.

P.S. - este vorba de 50% din salarul de incadrare
nu
Potrivit art. 164 din Codul muncii, răspunsul este nu.

Art. 164. - (1) Nici o reţinere din salariu nu poate fi operată, în afara cazurilor şi condiţiilor prevăzute de lege.
(2) Reţinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decât dacă datoria salariatului este scadentă, lichidă şi exigibilă şi a fost constatată ca atare printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.

Multumesc foarte mult pentru informatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere salariu fanu22 fanu22 mi se retine tot salariul pentru plata unor deconturi care ,din vina mea,nu le-am facut la timp.Cit din salariu mi se poate opri? va rog ,un raspuns.Multumesc ... (vezi toată discuția)
Firma poate opri bani din salariu fara acceptul salariatului? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Inainte de incheierea activitatii,in urma unui inventar care ii privea pe toti angajatii magazinului,si la care si eu am participat,firma a constatat o dauna ... (vezi toată discuția)
Garantii retinute gestionarilor - acoperire minusuri in gestiune mirustefi mirustefi Buna ziua, as dori sa stiu va rog, in situatia in care se retine garantia de 10 % pentru gestionari si se descopera minusuri in gestiune, acestea pot fi ... (vezi toată discuția)