avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj, succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj, succesiune

buna seara,am o intrebare .tatal meu a decedat,a ramas un apartament cumparat cu mama mea in 1972,mama a decedat si tata s a recasatorit cu o alta femeie.de curand a decedat tata si la 6 luni si a doua sotie,au copiii ei vreun drept la apartament,din cate stiu si auzit nu au nici un drept decat la bunuri dobandite impreuna in timpul casatoriei,m am trezit cu ei ca si vor partea,mai aveau putin si ma dadeau afara din casa lui tata si a mamei mele care au muncit sa cumpere apartamentul ala,m a puteti ajuta cu un sfat?
Copiii isi mostenesc mama si mama lor a mostenit de la tatal dvs 1/4 din partea lui, din jumatatea lui de casa. Copiii astia mostenesc 1/8 din apartament.
Ori va intelegeti amiabil sa le dati sulta pt partea lor, ori va vedeti in instanta.
Trebuie intai sa dezbateti succesiunile in ordinea deceselor.
Ultima modificare: Vineri, 5 Februarie 2016
gi-jane2, moderator
Copiii sotiei tatalui dvs. o vor mosteni numai pe aceasta.
Dar, sotia tatalui dvs. in calitate de sot supravietuitor, are un drept de succesiune de pe urma sotului decedat in cote egale cu copii acestuia.

Prin urmare, au si copiii sotiei tatalui o anumita cota din apartament. Cu mult mai mica decat a dvs.
Nu va pot da afara din apartament, pana nu se va dezbate succesiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. as dori o lămurire referitoare la succesiune. mama ... Lazar_s Lazar_s Bună ziua. As dori o lămurire referitoare la succesiune. Mama mea a murit și tata s-a recăsătorit și locuiește cu actuala in Apartamentul părinților ... (vezi toată discuția)
Mostenire T Cessy T Cessy Tata a decedat. Succesiunea nu a fost facuta. Exista un apartament, o masina si un loc cu casa la tata( mostenirea din partea parintilor tatalui).Mama se ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu batai de cap shaquille7 shaquille7 Salut Comunitate va rog sa ma lamuriti asupra unui aspect: 1. tatal meu a divortat de mama mea si s-a recasatorit. in urma acestei casnici am rezultat doar ... (vezi toată discuția)