Buna ziua,
Am o intrebare/nelamurire: la noi in tara primeaza dreptul unui caine de a latra oricat si oricand fata de dreptul unui om de a se odihni in liniste? Sau dreptul unui caine de a latra si a sari pe un gard fata de dreptul unui om de a se plimba in curtea lui oricat si oricand?
Adica s-a ajuns pana acolo incat daca mergi in curtea ta, pe langa gardul tau, sa fii acuzat de proprietara ciobanescului carpatin in cauza ca o faci intentionat? Si ca esti vinovat de crizele animalului pentru ca "nu vorbesti cu el"?...
Chiar nu exista nici o cale legala de a obliga proprietarii sa isi tina cainele in casa macar noaptea si sa nu fii trezit de zgomotul absolut infernal pe care il face un animal de talia respectiva cand latra intr-o liniste totala?
Sau de fapt balada Miorita ni se aplica cu brio si trebuie sa ne acceptam soarta indiferent cate drepturi ni se incalca?
Multumesc.
P.S.
Comentarii de genul "trebuie dresat, e plictisit, e animal" nu isi au rostul, ma intereseaza strict cum pot fi obligati legal stapanii sa respecte dretpul vecinilor la liniste si folosirea libera a proprietatii private...
Exista mai multe cai legale de abordare a situatiei, intre care petitie catre autoritatile locale (primarie, politie locala), apelarea la un mediator, actiune in instanta. Pentru o analiza pertinenta a problemei dvs. este necesara o buna cunoastere a situatiei de fapt.
Caini in curte
paula38
domnilor am 8 caini ciobanesc mioritiv luati in evidenta la medical veterinary vaccinati cu carnete,fac un effort financiar sa ii cresc dar am luat aceasta ... (vezi toată discuția)