avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... teren in litigiu - cere de trimitere in judecata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

teren in litigiu - cere de trimitere in judecata

Buna ziua,
Sunt in faza de cercetare penala pentru un teren de 2 ani. Pe scurt am cumparat cu zdelca de la un individ un teren, pentru ca a refuzat sa-mi faca acte la notar, m-am judecat, am castigat, am hot. jud definitive si irev.In timpul procesului (civil) a dat divort fictiv de nevasta, a trecut terenul pe numele lei si l-a vandut de 2 ori. Am facut plangere penala, s-a dispus IUP, la sfatul dvs. m-am constituit in parte civila prin care cer anularea celor 2 C/V ce au rezultat in urma inselaciunii. Am primit de la parchet CERTIFICAT DE GREFA. In total am fost la parchet de 7 ori in audienta rugand sa se trimita dosarul in judecata deoarece pers implicate sunt f periculoase, spun ca in Romania nu se respecta legea, sunt achetati penal si pentru alte infractiuni(sechestrare de persoane, violare de domiciliu....)si sunt amenintata cu scoaterea de pe teren pe care il detin de cand l-am cumparat cu zdelca in mod continuu, platesc impozit si toate obligatiile ce decurg.
Intrebare:
1. La sfatul unui av.!!!??? am facut o cerere la parchet cu rugamintea de a urgenta trimiterea dosarului in judecata din motivele expuse..am folosit termenul TERGIVERSARE, am primit raspuns si am constata ca termen tregiversare a deranjat ff tare si mai rau am facut (sfatul av. din pacate)? CE pot sa fac ?? Sa mai scriu o scrisoare prin care sa-mi cer scuze ???
2. Am incercat sa inscriu la OCPI litigiu pe baza CERTIF. DE GREFA, in cartile funciale ale celor 2 C/V (imi este frica sa nu-l mai vanda o data). OCPI imi cere pe langa certificatul de grefa dat de parchet copie dupa actiune cu stampila conform cu originalul.Nu cred ca parchetul imi va da asa ceva. Din cate hartii am depus la parchet nicio data nu au vrut sa-mi deie numar de inregistrare s-a o stampila...acum ca am mai facut gafa. Ce ma sfatuiti??
Va multumesc anticipat ... ne sunteti de mare ajutor de cant sunt inscrisa pe acest site m-am lamurit cu multe probleme.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 14:10, 2 August 2009
Parchetul este obligat sa va certifice conform cu originalul actiunea depusa de dvs.Rugati-l pe avocat sa se deplaseze la grefier si sa ii conformeze actele!:)
Referitor la termenul tergiversare.....e posibil sa ii fi deranjat dar asta este viata ! nu trebuie sa ganditi asa ...in acest fel ce ar insemna? Sa nu mai iesiti nici macar din casa! S-au suparat ?Le va trece! In cazul dvs , din pacate , desi evidente lucrurile sunt incurcate si acest gen de proces poate dura 5-6 ani de zile....fiindca sunt foarte multe faze procesuale si cai de atac....B-)
Am inteles ca plangerea penala ati facut-o dumneavoastra. Nu aveti exemplarul pe care ati solicitat numar de inregistrare? De vreme ce pe exemplar este antetul parchetului cu numarul dosarului....nu cred ca o sa mai fie probleme...se vede clar ca este conforma cu originalul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune hikmet hikmet buna ! eu i-am facut o plingere de neınformare şi ınşelatorie ıntr-o societate comerciala la politie asociatul, iar acesta sa ales cu un dosar ... (vezi toată discuția)
Plangere penala fara raspuns roxanam79 roxanam79 Buna am si eu o problema daca se poate sa ma ajutati am facut o plangere penala la parchet privind distrugere,incalcarea dreptului de proprietate,organul de ... (vezi toată discuția)
Expertiza in etapa actelor premergatoare inceperii urmaririi penale dudu51 dudu51 In faza actelor premergatoare UP, poate cere procurorul expertiza th-stiintifica \"topo\", desi la dosar au fost depuse documentatia cadastrala(in sistem ... (vezi toată discuția)