avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Punerea in aplicare a unei HJ de catre executorul ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Punerea in aplicare a unei HJ de catre executorul judecatoresc

Buna seara va rog sa ma lamureasca cineva in urmatoarea chestiune/;,detin o HJ civila definitiva pe care angajatorul a refuzat sa o puna in aplicare l-am notificat ce suma trebuie sa-mi dea conform HJ si ,in termenul legal de 15 zile,acest angajator avea obligatia sa-mi raspunda daca este sau nu de acord cu suma care am solicitat-o, nepunerea in aplicare a unei HJ constituie infractiune penala conf.ART.287 lit e) Noul Cod Penal .Am angajat un executor judecatoresc care a pus poprire pe conturile societatii ,Intrebare:Angajatorul mai poate contesta ca nu este de acord cu suma care am solicitat-o eu in notificare ,daca nu mi-a dat raspuns in termenul legal?,.tinund cont ca executorul i-a blocat conturile ,mentionez ca angajatorul are banii in cont
Cel mai recent răspuns: zllatan , utilizator 20:44, 13 Februarie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc mult cu respect si consideratie
Nu se mai poate pune in discutie suma datorata daca ea este exact cea din hotararea judecatoreasca pt ca asta ar insemna sa se nesocoteasca autoritatea de lucru judecat.

A se vedea dispozitiile art 712 Cpc referitoare la condiţiile de admisibilitate ale contestatiei la executare: "(1) Dacă executarea silită se face în temeiul unei hotărâri judecătoreşti sau arbitrale, debitorul nu va putea invoca pe cale de contestaţie motive de fapt sau de drept pe care le-ar fi putut opune în cursul judecăţii în primă instanţă sau într-o cale de atac ce i-a fost deschisă."

Se pot contesta doar formele de executare si eventual onorariu executor.
Va multumesc foarte mult cu tot respectul si consideratia mea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea executarii silite din oficiu de catre executor zllatan zllatan Buna seara ,executorul jud. a emis un titlul executoriu de poprire pe conturi in baza unei HJ definitive ,dupa doua saptamani revine si suspenda executarea ... (vezi toată discuția)
ridicarea popriri pe conturi zllatan zllatan Buna seara ,as dori va rog sa ma lamureasca cineva intr-o problema : executorul judecatoresc la cererea mea in calitate de creditor in baza unei HJ definitive ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare tardiva geo-vem geo-vem Ce sansa ori prin ce metoda, mai am sa ma opun unei executari daca am sarit din termen,si clar ar fi respinsa ca tardiva?As putea cu ocazia infiintarii popriri? (vezi toată discuția)