Buna seara ,as dori va rog sa ma lamureasca cineva intr-o problema : executorul judecatoresc la cererea mea in calitate de creditor in baza unei HJ definitive a emis un titlu executoriu de proprire pe conturile unui debitor intrebare :poate executorul jud. sa ridice poprirea de pe conturile debitorului fara ca eu sa fac cerere in acest sens ? fara sa ma anunte mentionez faptul ca executorul nu a pus in aplicare titlul executoriu emis chiar de el ,tinund cont ca debitorul avea banii in cont si a ridicat poprirea in numele meu???????????? va multumesc cu respect
In mod normal nu se poate, luati legatura cu executorul sa vedeti ce imprejurarea l-a determinat sa nu puna in executare titlul executoriu, era obligat sa-l puna in executare,pate a intervenit o suspendare judecatoreasca a executarii silite.Pe de alta parte, puteti formula contestatie la executare si in cazul in care executorul judecatoresc refuza sa efectueze o executare silita sau sa indeplineasca un act de executare silita in conditiile legii.[Art.712(1)NCPC].