Buna seara ,va rog sa ma ajute cineva in urmatoarea problema juridica:detin un titlul executoriu definitiv, am mers la un exc.jud sa-l puna in aplicare ,acest executor a emis hotararea de executare prin blocarea conturilor debitorului ,dupa doua saptamani din prorpria initiativa executorul suspenda executarea silita din oficiu motivand o aberatie ,eu am contestat aceasta suspendare in istanta la judecatorie care mi-a admis cererea si obliga executorul sa -l execute pe debitor ,executorul refuza motivand ca HJ nu este definitiva ,dar ,conf.ART.274 din legea 53/2003 HJ pronuntate in fond sant executori de drept ,precizez ca in speta mea este vorba de un litigiu de munca ,doresc sa ma ajute cineva va multumesc cu respect
Chiar nu poate nimeni sa-mi dea un raspuns la intrebarea mea? se aplica prevederile legii 53/2003 ART.274 si prevederile legii 62/2011 ART.214 spetei mele mentionez ca detin TITLUL EXECUTORIU pe litigii de munca ,va multumesc
Este adevarat ca,potrivit art.274 Codul Muncii hotararile pronuntate in fond sunt definitive si executorii de drept, dar, dvs.sunteti intr-o contestatie la executare iar hotararile pronuntate intr-o contesatie la executare sunt supuse calior de atac conform art.718 alin1 si alin.2 NCPC.Pe de alta parte,conform art.701(2)NCPC"Executarea se suspenda si la cererea creditorului urmaritor de catre executorul judecatoresc."Asa incat, suspendarea executarii silite de catre executor ar fi trebuit sa se faca la cererea creditorului si nu din proprie initiativa a executorului.
Va multumesc mult pentru raspuns suspendarea executarii a fost facuta de executor ,abuziv fara nici un temei legal in baza art.36 legea 85/2006 ,istanta mi-a dat dreptate executorul a facut un abuz acest articol nu se aplica spetei mele deoarece creantele salariale au fost nascute dupa data deschiderii procedurii insolventei conf.OUG 91/2013 ART.75 ,inca o intrebare executorul judecatoresc are dreptul sa faca apel?,in ce calitate ? si ce poate motiva ,va multumesc