avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... cumulare pensie urmas, indemnizatie handicap plus ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

cumulare pensie urmas, indemnizatie handicap plus salariu

Buna ziua, va rog daca puteti sa ma ajutati cu o informatie.
Am avut un accident rutier la 15 ani, fractura de coloana...sunt in scaun rulant, am paraplegie, handicap grav. As vrea sa stiu daca se poate cumula indemnizatia de handicap cu pensia de urmas pe care o primesc dupa decesul tatalui meu, plus drepturi salariale. Am primit o oferta sa lucrez acasa pe calculator si as vrea sa stiu daca ma angajez, mai primesc pensia de urmas? Multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:16, 14 Februarie 2016
firma la care lucrez e a unei prietene, eu fiind colaboratoare la ei cu 2 ore pe zi, am crezut initial ca nu sunt angajata cu carte de muna. Dar am intrebat-o ieri si mi-a spus ca sunt angajata cu 2 ore... deci oricum cu 4 ore as putea lucra. Dar nu inteleg ce spune legea cu subventia celoe 18 salarii pentru angajator....ca nu beneficiaza de subventie angajatorii care au avut in ultimii 2 ani raporturi de munca cu persoana angajata...deci eu daca am mai lucrat la ea, inseamna ca a avut raport de munca cu mine si nu va mai primi subventie?
medeea65 a scris:
L-as ruga pe domnul Tudor Valeriu sa-mi spuna ce inseamna asta referitor la facilitatile acordate angajatorilor, care angajeaza persoane cu handicap, citez "Nu pot beneficia de subventie, angajatorii care in ultimii 2 ani au mai fost in raporturi de munca cu persoanele angajate sau care angajeaza persoanele pe locuri de munca vacante ca urmare a incetarii raporturilor de munca". Eu daca am lucrat cu 2 ore pe zi timp de 3 ani la firma respectiva dar angajatorul n-a beneficiat de subventie, n-a stiu , nu ne-am interesat..... si daca de acum o sa lucrez cu cel putin 4 ore tot la acelasi patron, v a putea beneficia angajatorul meu de aceste facilitati?

1. Daca ati avut contract individual de munca (CIM) cu acel angajator in ultimii doi ani, chiar si cu timp partial, angajatorul nu beneficiaza de subventie.

2. La fel si in cazul in care angajatorul angajeaza un somer pe un loc de munca vacant ca urmare a desfiintarii acelui loc de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas Vanda0228 Vanda0228 Buna ziua! Sunt o persoana in varsta de 25 de ani cu handicap locomotor grad I, iar tatal meu a decedat cand aveam 10 ani. De atunci am primit indemnizatia ... (vezi toată discuția)
Angajare persoana pensionata cu grad de handicap ds_stefan ds_stefan Buna ziua. Matusa mea are grad de handicap I - este vb de un handicap locomotor (momentan se deplaseaza foarte greu, in baston, etc. ). In 2 ani de zile se ... (vezi toată discuția)
Angajare nevazator ionutzul ionutzul Persoana cu handicap gradul accentuat ca nevazator poate lucra? (vezi toată discuția)