avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... denumire contract intre cenzor si asociatie de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

denumire contract intre cenzor si asociatie de locatari

Ce tip de contract se incheie intre cenzor si asociatie de locatari incepand cu data de 01.2013, model de contract si actul care inceteaza raporturile intre cele doua parti. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 16:19, 7 Februarie 2016
Multumesc frumos pentru detalii, la data de 01.01.2013, a fost incheiat un contract civil (au existat niste discutii contradictorii legat de felul contractului agreat la vremea respectiva).Multumesc !
Adica un contract civil de prestari de servicii - probabil cu obiectul de activitate, cenzorat asociatii de proprietari, ceea ce este f. bine, numai ca asa cum s-a mai spus, acel PFA trebuie sa aiba acest obiect de activitate, adica este contabil autorizat si membru CEECAR.
Legea spune ca se poate alege un cenzor extern daca nu se ofera nimeni din asociatie pentru aceasta activitate.

Atentie, chiar daca comitetul este mandatat sa incheie un contract cu un cenzor extern, doar adunarea generala poate sa rezilieze contractu; sau cenzorul reziliaza contractul cu asociatia.

Comitetul nu poate sa hotareasca rezilierea unui contract iar acest element trebuie clar stipulat in contract. Cenzorul nu se supune comitetului ci adunarii generale.
Cenzorul poate fi ales in adunarea generala numai daca este membru al asociatiei. In acest caz contractul este de mandat si se intocmeste intre presedinte si cenzor. Acest cenzor poate oricand sa-si dea demisia (in adunarea generala sau intre adunarile generale depunandu-si demisia catre presedinte sau comitet).
Legea nu spune ca se poate alege un cenzor extern. Alegerea se face doar dintre membrii asociatiei.
Cenzorul extern nu se alege in adunarea generala ci se angajeaza de cate comitet reprezentat de presedinte daca in adunarea generala nu s-a ales un cenzor sau comisiede cenzori dintre membrii asociatiei.
Contractul cu cenzorul, indiferent ce fel de contract, poate inceta ca orice alt contract prin demisie, prin vointa partilor, in urma decesului, in urma neindeplinirii atributiunilor... Cenzorii alesi pot sa fie inlocuiti prin alegerea altora in adunarea generala.
Cenzorii angajati din afara asociatiei pot inceta activitatea prin discutia directa cu presedintele si/sau comitetul si nu cu adunarea generala deoarece nu adunarea generala i-a angajat.
Comitetul nu poate hotari ci poate decide impreuna cu presedintele, rezilierea contractului cu orice angajat, in conditiile legii.
Angajarea unui cenzor extern este conditionata de parcurgerea in prealabil a procedurii alegerii in cadrul AGP a unui cenzor sau comisii din asociatie ?

Alte discuții în legătură

Cenzor extern sau comisie de cenzori din cadrul blocului mira55 mira55 Intrucat nu agreau comisia de cenzori, membrii comitetului executiv au mers cu un tabel prin bloc si s-au strans semnaturi pentru demiterea cenzorilor si ... (vezi toată discuția)
Ce fel de obligatii CYBORG CYBORG Buna ziua! Va rog frumos sa-mi spuneti si mie la ce se refera articolul de mai jos, care \\"obligatii\\" la inceput de an(2014)? \\"Asociatiile de ... (vezi toată discuția)
Comitet executiv dan61 dan61 Buna ziua,as dori sa-mi spuneti cine face parte din comitetul executiv, care sunt membrii care-l formeaza? (vezi toată discuția)