avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorie neplatita la banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorie neplatita la banca

Buna seara!

Am urmatoarea situatie: prietena mea are un credit si un card de credit la piraeus bank, luate, cred, in 2009. Ea e plecata din tara de vreo 4 ani, timp in care platile la banca le facea o ruda, din banii trimisi de ea. Respectiva ruda nu a mai platit la banca din mai 2015, fara sa o anunte si pe prietena mea (adica a pastrat banii pentru el). Acum, mama ei a fost la banca sa achite ratele si a descoperit ca respectivele credite au fost cesionate unei firme de recuperare. De la banca i s-a dat un numar de telefon si a fost sfatuita sa sune la acea firma. Domnul care a raspuns la telefon i-a dat un cont al unui alt domn (nu al unei societati!!!) in care mama prietenei mele a platit 1800 lei, suma care ar acoperi datoria la card. I-a mai spus ca are de platit o suma mai mare decat suma initiala a creditului in maxim 2 luni, pentru ca altfel o sa-i ia casa prietenei mele.
Eu ma intreb daca e ok plata aceea intr-un cont personal si daca asta poate fi considerata un fel de recunoastere a datoriei catre aceasta firma. E ok amenintarea? Si chiar pot sa-i ia casa fara o hotarare judecatoreasca?
Cel mai recent răspuns: Floarea Cring , Consultant credite si finantari 20:06, 6 Februarie 2016
In baza carui document a virat d-na suma de 1800 lei intr-un cont de persoana fizica? Toate creditele restante se platesc catre o firma de recuperari creante s-au intrun cont poprit de un executor judecatoresc, nicidecum intr-un cont de persoana fizica, Ce incredere are doamna in persoana respectiva. Eu cred ca este vorba de o inselatorie. Luati legatura cu conducerea firmei de recuperari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debit card de credit vali2267@yahoo.com vali2267@yahoo.com Buna ziua, Solicit si eu ajutor intr-o problema: Am avut un card de credit la [editat] BANK unde am ajuns in imposibilitate de plata la un moment dat , am ... (vezi toată discuția)
Cesionarea datoriei? andreee andreee Buna ziua ,am si eu nevoie de un raspuns. O prietena a avut un abonament la [firma de telefonie], din unele motive nu a mai platit.Dupa un timp a fost ... (vezi toată discuția)
Poprire prin exsecutare silita Szyoikaarpad Szyoikaarpad Am făcut contestația la ex.silita la judecătoria.unde aparțin.subiectul este.în 2006 am luat un credit de la BRD.iar în 2007 la-m achitat printr-o ... (vezi toată discuția)