Am urmatoarea situatie: prietena mea are un credit si un card de credit la piraeus bank, luate, cred, in 2009. Ea e plecata din tara de vreo 4 ani, timp in care platile la banca le facea o ruda, din banii trimisi de ea. Respectiva ruda nu a mai platit la banca din mai 2015, fara sa o anunte si pe prietena mea (adica a pastrat banii pentru el). Acum, mama ei a fost la banca sa achite ratele si a descoperit ca respectivele credite au fost cesionate unei firme de recuperare. De la banca i s-a dat un numar de telefon si a fost sfatuita sa sune la acea firma. Domnul care a raspuns la telefon i-a dat un cont al unui alt domn (nu al unei societati!!!) in care mama prietenei mele a platit 1800 lei, suma care ar acoperi datoria la card. I-a mai spus ca are de platit o suma mai mare decat suma initiala a creditului in maxim 2 luni, pentru ca altfel o sa-i ia casa prietenei mele.
Eu ma intreb daca e ok plata aceea intr-un cont personal si daca asta poate fi considerata un fel de recunoastere a datoriei catre aceasta firma. E ok amenintarea? Si chiar pot sa-i ia casa fara o hotarare judecatoreasca?
In baza carui document a virat d-na suma de 1800 lei intr-un cont de persoana fizica? Toate creditele restante se platesc catre o firma de recuperari creante s-au intrun cont poprit de un executor judecatoresc, nicidecum intr-un cont de persoana fizica, Ce incredere are doamna in persoana respectiva. Eu cred ca este vorba de o inselatorie. Luati legatura cu conducerea firmei de recuperari.