avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Diferenta suprafata de teren agricol prevazuta in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Diferenta suprafata de teren agricol prevazuta in titlul de proprietate

Buna ZIUA.IN anul 2006 pe am vandut din propietatea mea 13000 mp teren agricol in comuna Crevedia /Dambovita.IN T.P la pozitia terenuri extravilane suprafata este de 16000mp iar cadastristul mia intocmit cadastrul 13000mp,vanzarea sa efectuat pe aceasta suprafata 13000mp.Dupa ce am vandut la Primarie a aparut plan parcelar in care figurez cu 16000mp,cartea funciara a cumparatorului este de 13000mp in titlul meu de Propietate am 16000mp ,punerea in posesie este de 16000mp/detin aceste acte in ORIGINAL,iar cei de la PRIMARIE SPUN CA NU MAI AM CEI 3000mp rest propietate.Va rog sa imi spuneti ce sa fac in aceasta situatie in care institutiile statului nu respecte dreptul CONSTITUTIONAL ,DREPTUL LA PROPIETATE.:(:(
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 09:23, 10 Februarie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va trebui sa faceti o expertiza topo pentru identificarea celor 3000 mp.

Si, probabil (in functie de rezultatul expertizei) va trebui sa va judecati cu primaria.
Expertiza se face ininte de instanta sau se cere expertiza in timpul procesului,si daca este bine sa cer la tribunal ACTIUNE IN CONSTATARE.Va multumesc foarte mult.
:rtfm:Interventie moderator
Am rugamintea sa nu mai deshideti un nou topic pe aceeasi tema intrucat o astfel de practica incalca pct.3.3 din Regulament.
In situatia in care mai aveti nelamuriri sau intrebari suplimentare legate de acest subiect, aveti posibilitatea sa continuati discutia aici folosind optiunea "raspunde".
Multumesc pentru intelegere.
avramge a scris:

In anul 2006 am vandut un teren arabil de 13000mp cum -sa gasit in documentatia cadastrala in acel an 13000mp,in loc de 16000mp cum sunt in Titlul de Proprietate.
Am fost la OCPI am luat extras carte funciara cumparatorul are intabulat 13000mp comform contractului vanzare-cumparare.
La Primarie am facut o cerere pentru restul de teren de 3000mp agricol care sunt inclusi in T.P.Mi-au dat punerea in posesie de 16000mp anul *1994 si plan parcelar care a aparut dupa vanzarea terenului suprafata 16000mp anul 2007 si m-au indreptat catre instanta .In instanta stie cineva ce trebuie sa cer judecatorului sau ce trebuie formulat in instanta? Terenul .nu trebuie reconstituit pentru ca exista in T.P si in Planul parcelar avizat de comisia fond funciar.
Ce trebuie sa solicit instantei de judecata?

avramge a scris:

Buna ziua.
Am de recuperat 3000mp de teren agricol care sunt inclusi in TP,.mi-au sa spus de la Primarie sa merg la instanta cu o actiune in constatare si nu stiu ce sa fac, Expertiza topografica de identificare a celor 3000mp se face ininte de a depune actiunea in constatare sau se face de un expert desemnat de instanta si cat ar costa aceasta expertiza informativ?
Eu detin planul parcelar semnat de comisia de fond funciar in care sunt masurati cei 3000mp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in constatare gianys75 gianys75 recent am dat in judecata primaria pentru o actiune de constatare deoareca terenul rezultat in urma efectuarii masuratorii cadastrale a iesit mai putin decat ... (vezi toată discuția)
Granituire si expertiza cu probleme hadasatanase hadasatanase Sunt intr-un proces cu un vecin asupra unei suprafete pe care el sustine ca as fi acaparat-o de la el.Expertul desemnat de judecatorie a venit la masuratori, ... (vezi toată discuția)
Litigiu teren robert_10g robert_10g Buna ziua, Vreau sa cumpar un teren in apropierea Bucurestiului , am depus actele propietarului la notariat, pentru tranzactie si surpriza la extrasul de ... (vezi toată discuția)