avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie

bună ziua. am 11ani și 3luni în grupa II de muncă.se aplică reducere de limită de vârstă 2 ani fix iar sporul de 25% se aplică pt. toată perioda de 11 ani și 3 luni?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:44, 8 Februarie 2016
Da.
mulțumesc
1. Pentru continuitate si intelegere va rog sa nu mai deschideti un topic separat pentru intrebari pe aceeasi problema.

2. Intrati pe topicul initial si folositi butonul "raspunde".

rosu_i a scris:
bună ziua. dacă în carnetul de muncă am consemnati în1991 anii de grupa II și ulterior am scos și adeverință că am lucrat 100% în gr. II de muncă în această perioadă credeți că vor fi probleme la CNP pentru a ieși la pensie cu reducere de limită de vârstă? voi putea ieși la pensie exact la data împlinirii vârstei de 63 ani?

bună seara! am lucrat 11 ani gr. II de muncă și am dreptul să ies la pensie la limită de vârstă cu 2ani mai devreme (ian.2017). Dacă îes la pensie anticipat mi se scade pensia cu 9% coresp. celor 12 luni sau cu 27% coresp. celor 36 luni până împlinesc 65 ani? Cer scuze pentru eventualele greșeli făcute.
Diminuarea pensie se aplica pentru lunile de anticipare, adica de la data solicitarii pensiei anticipate partiale si pana la implinirea varstei de 63 de ani care va permite solicitarea pensiei pentru limita de varsta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorarea pensiei pentru limita de varsta ContSters377479 ContSters377479 în ianuarie 2019 am dreptul la pensie de limită de vârstă. am 11ani si 3luni în grupa II lucrați.vă rog frumos dacă pot iesi la pensie cu reducere de ... (vezi toată discuția)
Pensie draganion draganion Bună seara! Va rog să-mi spuneți dacă după modificările făcute în 2016 la legea pensiilor, după 11ani și 4luni în gr.II, se va reduce vârsta de ... (vezi toată discuția)
Cand poate iesi mama la pensie? ovidyy ovidyy Buna seara! As avea o intrebare , mama mea este nascuta pe data de 27 decembrie 1960 si pana in prezent are 21 de ani si 3luni de zile la grupa II de munca si ... (vezi toată discuția)