avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie

Buna ziua
Dupa decesul tatalui meu am facut succesiunea eu renuntand la ce mi se cuvenea in favoarea mamei(fiind unicul copil )Mama vrea sa ii dea casa ficei mele prin donatie Daca fiica mea vrea sa isi achizitioneze o garsoniera prin credit ipotecar o afecteaza in vreun fel ? Cand ii face donatia poate specifica faptul ca nu poate vinde casa atat timp cat mama traieste ? Se poate face donatia fara stirea fiicei mele ?
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:58, 7 Februarie 2016
Donatia trebuie acceptata asa ca nu poate dona fiicei fără ca aceasta sa știe. Piate sa își rezerve drept de uzufruct și pt ea și sa constituie și pt dvs sau, o donatie cu sarcina de a nu vinde pana la decesul donatorului.
Poate sa contracteze credit ipotecar, însă dacă vrea prin programul prima casa nu poate dacă ap are mai mult de 50m2.
Ultima modificare: Duminică, 7 Februarie 2016
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am un apartament proprietate personală si doresc ... 2NAEL 2NAEL Bună ziua! Am un apartament proprietate personală si doresc să mă recăsătoresc. Apartamentul vreau să rămană moștenire fiicei mele din prima ... (vezi toată discuția)
Donatie sau act vanzare cumparare nitucornel nitucornel Buna ziua. As dori sa stiu ce poate fi mai bine facut in cazul in care mama vrea sa treaca casa si terenurile aferente acesteia, fiicei. Mentionez ca mama a ... (vezi toată discuția)
Cotitatea disponibila KARRINA KARRINA Parintii mei ( mama si tata) au avut o casa si doi copii ( fiu si fiica). In urma decesului tatalui, cotele mostenitorilor au fost: 10/16-mama, 3/16- fiul si ... (vezi toată discuția)