Buna ziua,
Am divortat in 2013,29.10.De atunci si pana in acest moment,finalizandu-se partajul,fosta sotie locuieste in apartamentul pe care eu,acum,la partaj l-am castigat,avand o cota mult mai mare decat a ei.
Intrebare,eu pot sa recuperez chiria de la fosta sotie,incepand din data divortului si pana acum,avand in vedere cota de contributie a amandurora,adica eu 60% si dumneaei 40%?Daca da,unde este prevazut acest lucru si cum procedez?
Va multumesc.
Ati putea sa va indreptati impotriva dansei pentru lipsa de folosinta a apartamentului. Insa nu cu foarte mari sanse, avea si dansa dreptul. Si in plus, nu v-a 'impiedicat' nimeni sa locuiti acolo.
M-a impiedicat dumneaei sa locuiesc acolo prin schimbarea yalei de la intrarea in apartament si ,la interventia politiei,am primit o cheie de la yala.Apoi m-a reclamat la politie ca o stresez cu prezenta mea,ca o admonestez verbal,etc.A avut loc o cercetare in acest sens,iar vecina de apartament a declarat ca n-a auzit niciodata ca noi ne-am fi certat sau ceva si mai grav,astfel ca acea plangere a dumneaei s-a clasat.
Eu consider ca am dreptul la plata chiriei de catre dumneaei,conform cotei primite de la instanta de judecata.Atat timp cat eu am o cota de 60% si ea 40%, rezulta clar ca s-a folosit de cota mea de 60%.Cum apreciati?Multumesc.
Partaj
norocel_bab
In partajarea unui apartament faptul ca unuia dintre parinti i s-a incredintat minorul spre crestere si educare poate cere o cota mai mare din locuinta?Dar ... (vezi toată discuția)