avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare chirie dupa finalizarea partajului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare chirie dupa finalizarea partajului

Buna ziua,
Am divortat in 2013,29.10.De atunci si pana in acest moment,finalizandu-se partajul,fosta sotie locuieste in apartamentul pe care eu,acum,la partaj l-am castigat,avand o cota mult mai mare decat a ei.
Intrebare,eu pot sa recuperez chiria de la fosta sotie,incepand din data divortului si pana acum,avand in vedere cota de contributie a amandurora,adica eu 60% si dumneaei 40%?Daca da,unde este prevazut acest lucru si cum procedez?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: georgeconstantin , utilizator 19:19, 8 Februarie 2016
Ce chirie? A fost bun comun, nu va datora chirie.
Ati putea sa va indreptati impotriva dansei pentru lipsa de folosinta a apartamentului. Insa nu cu foarte mari sanse, avea si dansa dreptul. Si in plus, nu v-a 'impiedicat' nimeni sa locuiti acolo.
M-a impiedicat dumneaei sa locuiesc acolo prin schimbarea yalei de la intrarea in apartament si ,la interventia politiei,am primit o cheie de la yala.Apoi m-a reclamat la politie ca o stresez cu prezenta mea,ca o admonestez verbal,etc.A avut loc o cercetare in acest sens,iar vecina de apartament a declarat ca n-a auzit niciodata ca noi ne-am fi certat sau ceva si mai grav,astfel ca acea plangere a dumneaei s-a clasat.
Eu consider ca am dreptul la plata chiriei de catre dumneaei,conform cotei primite de la instanta de judecata.Atat timp cat eu am o cota de 60% si ea 40%, rezulta clar ca s-a folosit de cota mea de 60%.Cum apreciati?Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chiriasi in imobil aflat in partaj mady13 mady13 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: acum cativa ani am divortat. In timpul casatoriei am achizitionat un apartament, acesta find pe numele ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune.... floryflori33 floryflori33 se poate sa ma ajutati cu un raspuns:fratele meu a divortat in 2010,nefacind si partajul ...mentionez ca din aceasta casatorie au rezultat 2copii.in urma ... (vezi toată discuția)
Partaj norocel_bab norocel_bab In partajarea unui apartament faptul ca unuia dintre parinti i s-a incredintat minorul spre crestere si educare poate cere o cota mai mare din locuinta?Dar ... (vezi toată discuția)