avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... INTRERUPERE FURNIZARE APA
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

INTRERUPERE FURNIZARE APA

Buna ziua,

Poate asociatia de proprietari a unui bloc sa intrerupa furnizarea de apa intr-un apartament prin montarea unor robineti prin care sa sisteze furnizare de apa sau apa calda pentru caldura daca proprietarul nu isi achita intretinerea si acumuleaza datorii foarte mari la intretinere ? Daca da in baza carei legi ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:14, 8 Februarie 2016
Asociatia de proprietari nu poate intrerupe furnizarea utilitatilor intr-un apartament deoarece nu este furnizorul utilitatilor respective iar legea 20/2007 nu prevede sanctionarea in acest mod a celor cu restante la intretinere..
Asociatia de proprietari nu detine autoritatea si competenta sa dispuna masura restrictionarii furnizarii utilitatilor
In cazul existentei sumelor cu titlu de restanta ,disp L nr 230/2007 art 50 si 51 prevad procedura de recupetare
Legal ,debransarea de la utilitati poate fi realizata de catre asociatia de proprietari numai in baza unei hotarari judecatoresti definitive
Asociatia de proprietari trebuie sa ia toate masurile pentru ca fiecare proprietar sa achite debitele, sa diminueze pierderile, sa stopeze acumularea de noi datorii.. In cadrul acestor actiuni si cu aceste scopuri asociatia poate opri orice utilitate unui apartament care nu plateste utilitatile. Nu exista nicaieri in lege obligatia asociatiei de proprietari sa administreze gratuit, sa intermedieze gratuit, sa tina evidenta cheltuielilor gratuit vreunui proprietar din bloc.
Daca ati incercat si alte demersuri ca aplicarea de penalizari, notificarea, instituirea privilegiului imopbiliar, actionarea in judecata..., fara rezulatat, puteti sa incercati si oprirea utilitatilor. Asta daca din punct de vedere tehnic este posibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransarea locatarilor inca bransati la sistemul de stat de termoficare mirrrela mirrrela Buna ziua! M-ar interesa daca stie cineva o baza legala in care se poate rezilia contractul cu firma de stat de termoficare din oras. Mentionez ca este vorba ... (vezi toată discuția)
Apa potabilă oprită pe scara blocului Asociația 4 Asociația 4 Locuiesc într-un bloc cu două scări. Pe scara ,mea \' sa oprit apă de o săptămână din cauza faptului că sunt câțiva locatari cu restanțe. ... (vezi toată discuția)
S-a oprit apa la bloc dorat dorat in data de 17 sa pus anunt la scara blocului ca se va opri apa potabila scrie asa,avand in vedere ca ;a data de 16 06 2014inregistrati o datorie de 128000 lei ... (vezi toată discuția)