avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Inselata la cumparare apartament
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Inselata la cumparare apartament

Buna! Sunt o tanara mama care-mi cresc singura copilul nascut in afara casatoriei si nerecunoscut de tata. Cu chiu cu vai am reusit sa cumpar un apartament. Vanzatorul, desi in contractul de la notar a declarat ca vinde liber de...bla, bla si cu plata la zi a energiei electrice, apa, utilitati, tot. La cateva zile, cand ma mutam, a venit cititorul de la curent. Contorul este in apartament. A citit contorul si cand mi-a venit factura era sa lesin: peste 5.000 de kwh. Am mers la electrica si aia m-au presat sa semnez un angajament de plata, desi nu eu consumasem atata curent. Cu gandul la bebe, ce fac cu el fara curent, am semnat ca proasta. Acum ma gandesc sa-i fac o plangere penala pt. inselaciune vanzatorului. Am citit ca actul semnat in fata notarului are calitatea de inscris autentic (?!) si a minti inseama ca faci in fals iar daca folosesti actul e vorba de uz de fals. Peste toate e si inselaciunea. Un proces in instanta impotriva electrica pt. comportament de monopol, nu-mi permit. Nici impotriva vanzatorului, ca n-am bani de timbre si avocat. Ma gandesc ca-l sperii cu plangerea penala. Va rog sa ma ajutati sa o redactez! Astept sfaturi. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Shamy , utilizator 20:18, 11 Februarie 2016
Am fost in aceeasi situatie acum vreo 15 ani. Am platit ... ca popa! Am crezut ca voi fi linsata de cei de la Electrica! Dar, poate s- au mai schimbat lucrurile... Atunci OPC ul practic nu exista. Va doresc succes!
Buna seara,

Acelasi lucru l-am patit de la fostul Romtelecom. Fostul proprietar a lasat o datorie de vreo 250 de lei la telefon dar am facut reclamatie la ANPC si si-au luat-o mai rau decat si-au imaginat.

Cei de la compania de electricitate au facut un abuz grosolan. NU dumneavoastra ati consumat acei kw, deci nu aveti ce sa recunoasteti. E DOAR problema celor de electricitate sa isi recupereze banii de la fostul proprietar, dumneavoastra nu trebuie sa platiti nimic.

Puteti sa le comunicati celor de la electrica ca vi s-a obtinut acordul de plata prin santaj. Presupun ca asa s-a si intamplat: "Nu va dam drumul la curent pana nu platiti datoria", nu-i asa?

Faceti ce a spus utilizatorul firsim.

- Reclamatie la ANPC online aici: [ link extern ] /

faceti urgent reclamatie la ANPC. on-line e extrem de simplu de facut, nu dureaza mult (o puteti face si acum) si nu aveti ce pierde. este un abuz grosolan din partea celor de la electrica
Ce ar fi trebuit si nu ati facut, de prisos.
Mergeti in audienta la Electrica si relatati cele intamplate. Cu contractul v/c la dvs., puteti demonstra ca nu puteati consuma 5000kw in cateva zile( datat incheierii contractului -i data citirii).De neinteles cum s-a ajuns la un consum asa de mare. Daca nu-ti achiti factura lunar, imediat ti se restrictioneaza accesul la curent electric. Ce a facut operatorul care citeste contorul electric in acest timp? Nu este si raspunderea celor de la Electrica ? Sau acum cauta sa recupereze ceea ce nu au fost in stare sa faca de-a lungul timpului, gandind ca au gasit terenul slab si apeland la santaj.
Propuneti-le rezolvarea pe cale amiabila, amenintandu-i cu instanta de judecata.Totodata, formulati plange si la ANPC.
Dvs ati incheiat contract cu Electrica ?
-Daca ati incheiat contractul, in contract este scris ultimul index citit al contorului electric.De la acest index, in continuare, sunteti buna de plata.
- Daca nu ati incheiat contract, solicitati incheierea contractului pe numele dvs.
Diferenta de la ultimul index platit si cel citit, cade in sarcina vechiului proprietar.
Angajamentul semnat de dvs. este nul daca in contractul de v/c nu este mentionat ca preluati datoriile pentru utilitati ale vanzatorului.
Contractul semnat e legal.
Ca nu își bat capul cei de la ENEL e alta treaba.

Ca avocat nu cred ca în proces ar avea vreo șansă dacă a semnat contractul.
Nu știu însă ce avocati sau ce consilieri au cei de la rețelele respective ca, dacă sunt angajați pe relații e normal sa nu le aiba cu dreptul.
E și posibil sa fie lăsați în pace.

Cine semnează un pact trebuie sa plătească.
De aceea se merge la avocat înainte de a semna ceva.

Apropos de Romtelecom știți ca sunt persoane care nu plătesc nimic conform contractului cu ei?

Alte discuții în legătură

Obligatie preluare contract curent la cumpararea unei proprietati gabivoch gabivoch Buna seara, Am cumparat acum aproape 1 an un teren de 260 mp cu o constructie pe el, cladirea fiind aproape prabusita. Acest teren a fost parte a unui teren ... (vezi toată discuția)
Plata enel - consum 4800 kwh cosmin.suciu cosmin.suciu Buna ziua, Am avut apartamentul inchiriat timp de 2 ani, timp in care chiriasii au declarat si au platit cate 3 kWh pe luna, dar au consumat in jur de 200 kWh ... (vezi toată discuția)
Factura mare enel Ana Maria Br Ana Maria Br Buna ziua!Am achizitionat in luna oct.2017 un apartament si nu am schimbat sau facut contract cu Enel pe numele nostru din lipsa de timp,copil mic,servici etc, ... (vezi toată discuția)