avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prima abatere Furt calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prima abatere Furt calificat

Buna ! Recent am facut o mare prostie.Ma aflam in cluj si am plecat spre polus cu gandul de a intra in Decathlon unde m-am indreptat direct spre rafturi am ales cateva produse de la haine pana la papuci in valoare totala de 470 de lei.Am mers in cabina de proba , am rupt etichetele si le-am bagat in geanta ...dupa care am incercat sa ies pe portile de securitate , dar nu am reusit caci a inceput sa sune alarma.Agentul de securitate m-a intors si a spus sa vedem ce a sunat.Am recunoscut ca am sustras produse din magazin , mi-a cerut buletinul si m-a dus intr-o camera dupa care a chemat politia.Politistii mi-au luat declaratie dupa care m-au dus la sectia de politie unde mi-au luat amprente si o sa imi vina citatie la domiciliul actual.Ce o sa se intample mai departe? Sunt speriata , mai ales ca sunt si studenta si e prima data cand fur..am recunoscut greseala.Bunurile furate au fost recuperate de catre angajatii magazinului.
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2016
DenisaBaias, utilizator
Cel mai recent răspuns: 2l0w4this , utilizator 16:16, 15 Iulie 2016
In caz ca managerul firmei nu accepta medierea...o sa primesc amenda administrativa sau condamnare cu suspendare si o sa imi apara in cazierul judiciar? Va rog sa imi raspundeti , sunt foarte stresata ...daca duc dovada ca sunt la facultate nu ajuta cu nimic? Multumesc frumos !
Ultima modificare: Marți, 9 Februarie 2016
DenisaBaias, utilizator
atunci vei avea nevoie de avocat pentru ca dosarul isi va urma cursul, trimiterea in judecata apoi condamnata. Caracterizarea ajuta pentru individualizarea pedepsei dar asta nu inseamna ca o sa scapi fara cazier. Practic trebuia sa te rogi de ei ca sa accepte impacarea.

Amenda administrativa o primesti doar daca procurorul de caz renunta la urmarirea penala plus ceva munca in folosul comunitatii, depinde de procuror cat de amabil sau amabila e, dar si asa sansele ca cei de la Decathlon sa faca plangere impotriva solutiei procurorului sunt mari. Cel mai bine e sa incerci impacarea cu ei si scapi de tot. Daca nu, asta e. Cum iti asterni.. asa si dormi. :sorry:
Firmele aceste nu va iartă și nu o sa va împărați și nici mediere nu vor accepta.
Duceți adeverință de la facultate la dosarul penal.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Februarie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Nu o sa ajungeți după gratii.


În acest moment ar fi bine sa va gândiți sa aveți avocat deoarece legea se va modifica și ar fi bine sa se urgenteze urmărirea penala de către avocat ca sa nu riscați deloc.
Altfel poate exista și riscul sa ajungeți în fata la judecător.


imi puteti spune, va rog frumos,pe scurt,care sunt aspectele care se vor modifica?
va multumesc
Ori dosarul va ajunge la judecător ori se va ajunge la aplicarea unei amenzi administrative.
Depinde cum va modifica legea parlamentul.

În prezent aceste dosare nu ajung la judecător.

Alte discuții în legătură

Furt din hipermarket Haz29 Haz29 Salutare Am si eu o intrebare. Am facut prostia de a incerca sa sustrag dintr-un magazin produse in valoare de 140 de lei si am fost prinsa la iesirea din ... (vezi toată discuția)
Furt din hypermarket RINCIK RINCIK S-a intamplat aseara in hypermarketul in care imi fac de obicei cumparaturile.Am pus unele produse in carucior si alte produse le-am bagat intr-un rucsac pe ... (vezi toată discuția)