avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Restituire de permis conducere de judecator
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Restituire de permis conducere de judecator

Am permisul confiscat de Politia Rutiera. Procuratura a clasat dosarul. conform art. 16 alin 1 lit c. Judecatorul de drepturi si libertati a spus in incheierea lui, ca o sa se pronunte, dar au trecut 7 zile peste cele 20 zile date de procuror in care eu si/sau Politia rutiera putea face recurs , la ordonanta de clasare data de procuror. Ce trebuie sa fac ? Sa scriu judecatorului ? Ce art. sa invoc ? Conform codului rutier numai judecatorul poate elibera permisul de la seful Politiei.
Dvs ati atacat cu recurs in casatie incheierea definitiva a judecatorului de camera preliminara care s-a pronuntat intr-o plangere formulata in temeiul art.340 c.p.p., am inteles bine?
Da. In incheiere scrie sedinta din camera de consiliu/ judecator de camera preliminara care a judecat in sedinta publica art. 340.CPP. Faceti ceva cu site-ul . E dezastru sa scrii un mesaj .
Nu este admisibila cererea dvs, aveti mai jos dispozitiile legale incidente.
ART. 434 c.p.p.
Hotărârile supuse recursului în casaţie
(1) Pot fi atacate cu recurs în casaţie deciziile pronunţate de curţile de apel, ca instanţe de apel, cu excepţia deciziilor prin care s-a dispus rejudecarea cauzelor.
Cazul de fata nu intra sub incidenta art. 434 alin. 1 CPP. invocat de dvs. , pt. simplu motiv ca instanta care a judecat nu este instanta de apel, ci instanta inferioara . Cat despre rejudecare nici nu poate fi cazul , din moment ce sa judecat fondul in prima instanta pe art. 340 de judecatorie inferioara. Ori conform art. 36 alin. 1 lit a) , instantele inferioare nu au voie sa judece in temeiul art. 340 CPP. Decat instantele superioare / de Apel , ceeace nu sa intamplat in cazul meu.
Hotararea judecatorului este data de un tribunal de prima instanta ( inferioara ) nu de Curtea de Apel Bucuresti.
Deci nu intra sub incidenta art. 434 invocat de dvs. , ci sub incidenta art.438 alin. 1, pct. 1 " In cursul judecatii nu au fost respectate dispozitile privind competenta dupa materie, sau dupa calitatea persoanei , atunci când judecata a fost efectuata , de o instanta inferioara celei legal competente".
Astept replica numai cu text de lege va rog.
Dar nu mi-ati raspuns la intrebarea de fond: când primesc raspunsul de la ICCJ, daca se accepta ori nu recursul meu in casatie.
Nu mai asteptati nici o replica cu alt text de lege, este clar ca nu intelegeti ce va comunic, textul de lege pe care vi l-am indicat stabileste in mod clar faptul ca doar deciziile pronunţate de curţile de apel, ca instanţe de apel pot fi atacate cu recurs in casatie, alte hotarari NU.
Cererea o sa vi se restituie pe cale administrativă, in primul rand, cu siguranta nu a fost formulata prin intermediul unui avocat care poate pune concluzii în faţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie si in al doilea rand, pentru ce v-am spus mai devreme.

Alte discuții în legătură

Toate plângerile impotriva soluţiilor procurorului de neurmărire (art. 340 ncpp), pe rolul curtii de apel, sunt de la pca? aidu aidu Ma intereseaza sa solicit informatii de interes public Curtii de Apel. Si anume, cate plângeri impotriva soluţiilor procurorului de neurmărire (art. 340 ... (vezi toată discuția)
Pot sa fac plangere in instanta impotriva solutiei procurorului general?? aidu aidu P.G. respins cererea de recuzare pe care am formulat-o impotriva procurorului de caz. Pot sa contest in instanta masura?? (vezi toată discuția)
plangere impotriva ordonantei procurorului general al parchetului de pe langa curtea de apel plecindubai plecindubai am depus o plangere impotriva ordonantei data de procurorul general al parchetului de pe langa curtea de apel plangerea am depus-o la curtea de apel sectia ... (vezi toată discuția)