avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Restituire de permis conducere de judecator
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Restituire de permis conducere de judecator

Am permisul confiscat de Politia Rutiera. Procuratura a clasat dosarul. conform art. 16 alin 1 lit c. Judecatorul de drepturi si libertati a spus in incheierea lui, ca o sa se pronunte, dar au trecut 7 zile peste cele 20 zile date de procuror in care eu si/sau Politia rutiera putea face recurs , la ordonanta de clasare data de procuror. Ce trebuie sa fac ? Sa scriu judecatorului ? Ce art. sa invoc ? Conform codului rutier numai judecatorul poate elibera permisul de la seful Politiei.
Am inteles foarte bine ce scrie in art. 434 , dar cred ca dvs. nu ati citit cu atentie art. 438 alin. 1 pct. 1. raportat la art. 36 alin 1 lit. a) CPP.
Mai bine spuneti ca ramane la latitudinea judecatorului ICCJ sa se pronunte , avand in vedere ca o lege contrazice pe alta din acelasi CPP, asa cum anumite legi din CPP sunt declarate neconstitutionale de judecatorii CC. Plangerea mea sa judecat in temeiul art. 340, judecata de instanta de Apel, conform art. 434 alin 1, deci ma incadrez in art. invocat de dvs., numai ca hotararea definitiva este data de o instanta inferioara, nu de Curtea de Apel , asa cum ar fi trebuit.
Iar ca concluzii scriu numai una dintre ele, mai semnificativa : nu este de competenta judecatorului de prima instanta sa judece , sa scrie/pronunte o hotarare in temeiul art. 340 CPP, ci numai a instantei, a unui judecator de Curte de Apel .

Ori in cazul de fata, judecatorul Curti de Apel si-a declinat competenta, nu a vrut sa se pronunte, sa dea o decizie, a trimis dosarul sa se pronunte, un judecator de instanta, inferioara , care nu are voie sa judece art. 340 acest judecator intrand sub incidenta art.438 alin. pct. 1 raportat la art. 36 alin 1 lit. a) CPP. Deci concluzia este una simpla: era obligatia judecatorului Curtii de Apel, sa se pronunte cu hotararea judecatoreaca pe art. 340 CPP nu judecatorie de prima instanta. Este foarte important sa intelegeti fondul, esenta unui litigiu, pt. a putea judeca corect in baza legislatiei unui stat de drept.
In alte state de drept, astfel de litigi se rezolva in biroul procurorului, nu se ajunge in tribunale. Deeacea rad alte natiuni de noi.
Azi am primit raspunsul de la ICCJ, in care sunt anuntat ca mi-au acceptat recursul in casatie . Am si o data de proces. Cum este Dl. avocat ? Cine are dreptate eu sau Dvs. ?
Nu stiu ce incercati sa demonstrati, v-am spus in primul rand ca o conditie privind exercitarea acestei cai extraordinare de atac este ca cererea de recurs în casaţie sa fie formulată prin intermediul unui avocat care poate pune concluzii în faţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, mai departe, nici nu are rost sa mai discutam.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Toate plângerile impotriva soluţiilor procurorului de neurmărire (art. 340 ncpp), pe rolul curtii de apel, sunt de la pca? aidu aidu Ma intereseaza sa solicit informatii de interes public Curtii de Apel. Si anume, cate plângeri impotriva soluţiilor procurorului de neurmărire (art. 340 ... (vezi toată discuția)
Pot sa fac plangere in instanta impotriva solutiei procurorului general?? aidu aidu P.G. respins cererea de recuzare pe care am formulat-o impotriva procurorului de caz. Pot sa contest in instanta masura?? (vezi toată discuția)
plangere impotriva ordonantei procurorului general al parchetului de pe langa curtea de apel plecindubai plecindubai am depus o plangere impotriva ordonantei data de procurorul general al parchetului de pe langa curtea de apel plangerea am depus-o la curtea de apel sectia ... (vezi toată discuția)