avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedintele
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedintele

Buna ziua,doresc sa va intreb daca presedintele unei Asociati de proprietari are dreptul sa emita si sa incaseze c/v cheltuielilor de intretinere in conditiile in care functia de administrator este detinuta de o societate? si ce se poate face in situatia incare s-s platit de doaa ori cheltuielile din luna respectiva [ citanta si ordin de plata] si chitanta s-a pierdut? cum pot fi recuperati bani depusi in plus/? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:58, 22 Februarie 2016
Chitanta s-o fi pierdut, dar dublura din chitantier si inregistrarea in registrul de casa ramane.

O plata facuta de doua ori va fi inregistrata de doua ori in contul apartamentului respectiv si va fi scazuta din cota de intretinere a lunii viitoare.
Si Da, presedintele are dreptul de a incasa bani si a emite chitanta. Adica are chiar obligatia de a emite chitanta din moment ce cineva isi plateste cotele la asociatie in numerar. Pe de alta parte asociatia prin casier, administrator, presedinte (care poate fi casier in acel moment) nu are motive sa refuze un proprietar care vine la asociatie sa-si plateasca intretinerea. Ca acea persoana a platit si prin banca, doar acea persoana stie atunci in momentul platii deoacrece presedintele poate afla de plata prin banca abia cand va scoate extrasul de cont de la banca. Noi, de exemplu vedem de cateva ori pe luna operatiunile prin banca dar extras de cont scoatem efectiv doar in primele zile ale lunii pentru luna trecuta.
Iar rezolvarea este cea fireasca prezentata mai sus.
In AG anuala presedintele trebuie sa prezinte o dare de seama despre activitatea anului precedent. Ce anume trebuie sa cuprinda acea dare de seama? Noi, CEx, ne-am propus... si am realizat .... ? Exista vreun anume model pentru acest documnet?
Interventie moderator
@anaoi75, va rog sa deschideti un topic specific cu aceasta intrebare. Aici este vorba de cu totul alta tema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contest lista de plata intretinere ContSters277537 ContSters277537 Buna seara, Cum ar trebui sa arate textul prin care sa solicit presedintelui asociatiei de proprietari explicatii privind modul de calcul intretinere pe ... (vezi toată discuția)
Ce dovadă că am platit întreținerea in contul asociației ... apM25 apM25 Ce dovadă că am platit întreținerea in contul asociației pot primi din partea ei? (vezi toată discuția)
Plata intretinere prin contul bancar al asociatiei bizman bizman La plata intretinerii prin contul bancar al asociatiei se mai taie chitanta de catre asociatie? (vezi toată discuția)