avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ILEGALITATI SI ABUZURI CREATE DE PRESEDINTE SI ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ILEGALITATI SI ABUZURI CREATE DE PRESEDINTE SI ADMINISTRATOR

cei doi locuiesc usa in usa pe acelasi palier.presedintele are firma de constructii....sau schimbat coloanele de apa ale blocului la subsol si pe etaje cu firma dinsului.. nu trebuia o lista cu oferte? sa liciteze mai multe firme in domeniu si apoi adunarea generala sa decida?intotdeauna sintem umflati la intretinere. daca am spus asta lor, au inceput mai ales presedintele sa ne poarte simbetele. de curind noaptea nea spart radiatorul masinii. si se comporta ca si cind blocul este mosia lui. amenintindu-ne.administratora are salariu 20 milioane,,,plus ce mai fura la intretinere...a ajuns din saraca sa se imbogateasca usor da sigur...ce pot sa fac sa iasa la iveala neregulile care sint si care au fost cu aceasta clica???
multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:01, 14 Februarie 2016
Schimbarea coloanelor de apa trebuia sa fie supusa aprobarii Adunarii Generale pentru ca este vorba despre o actiune de modernizare. Ceilalti vecini ce spun?
Conform Legii 230/2007 in cazul reparaților Comitetul Executiv decide cine executantul lucrărilor conform ofertelor preluate de la adm.
Solutia- justitia, dar cu un avocat bun (dureaza si trebuie sa aveti probe), sau, platiti si nu protestati ( daca vreti sa va menajati sistemul nervos). O expertiza contabila este f scumpa si se mai fac intelegeri cu cei care au bani, iar cine o cere o plateste, "Cei" despre care legea spune ca au obligatia de a interveni nu o vor face...Vecinii sunt dezinteresati sau comozi si nu se vor "alia", la un eventual proces. O plangere penala (asta nu costa) puteti face, dar aveti nevoie de probe... De lamurit pe cei doi sa "nu mai faca" este greu de crezut caci tentatia este foarte mare. In schimb puteti sa va treziti ca dansii "fug cu banii" si atunci, ca sa aveti caldura, gaze si apa, veti fi obligati cu chitantele in mana, sa platiti din nou ce ati mai platit. Astfel de situatii sunt frecvente. Nu veti reusi nici sa ii schimbati, caci nu se lasa. Aveti nevoie de sfaturi juridice, se pare ca aveti motive, probabil ca nu sunt singurele ilegalitati.
Daca nu cumva, ce scrieti aici este o impresie a dumneavoastra, iar lucrurile sa fie corecte si cei doi sa fi pus si bani de la ei, ca sa fie buni vecini!
Ultima modificare: Duminică, 14 Februarie 2016
courvoisier, utilizator
pAULSEBASTIAN a scris:
.. nu trebuia o lista cu oferte? sa liciteze mai multe firme in domeniu si apoi adunarea generala sa decida?

Uneori trebuie sa se consulte mai multe oferte iar alteori nu. Iar licitatie nu este cazul sa se faca la asociatiile de proprietari. Legea prevede ca administartorul cauta si prezinta comitetului ofertele firmelor iar membrii comitetului decid cu ce firma se face lucrarea. Asa ca daca au decis sa se faca lucrarea cu firma de care vorbiti, e in regula, au legal acest drept. Adunarea generala nu are in atributiuni alegerea firmelor cu care se executa lucrari de reparatii.

Avand suspiciuni si necazuri cu presedintele, discutati si cu ceilalti vecini, participati la adunarea generala si alegeti alt presedinte.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrari comune de schimbare a tevilor din bloc, cine se ocupa? miki3 miki3 Dorim sa schimbam tevile de apa de pe scara noastra(coloana), intrucat sunt vechi si cei de la etajele superioare ma inunda pe mine (la 1) in mod frecvent; ... (vezi toată discuția)
Probleme hidroizolatie andreeadascalu andreeadascalu buna ziua, va rog frumos daca poate cineva sa ma ajute cu cateva lamuriri,locuiesc intr-un bloc cu 4 nivele , la etajul 4 , am facut hidroizolatia in anul 2002 ... (vezi toată discuția)
Lucrari bloc fotbalistul fotbalistul Buna ziua, Lucrarile in bloc, de genul, repararea terasei, inlocuirea coloanelor de apa, reparatia liftului, sunt lucrari ce necesita sume de ... (vezi toată discuția)