avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Spionare angajati de catre angajator. Limita legala ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Spionare angajati de catre angajator. Limita legala 2016 !

Buna ziua,

As dori sa stiu daca ma puteti lamuri cu o problema, avand urmatoarele date:

Firma este autorizata sa prelucreze date avand caracter personal.
Vorbim de activitate desfasurata pe computerul firmei si la sediul acesteia.

Pana unde ii permite legea, in acest moment, angajatorului sa monitorizeze (spioneze) activitate angajatului?

Ma intereseaza in mod special daca angajatorul are voie sa monitorizeze si sa inregistreze parolele tastate (keylogger) prin instalarea unui program spion (care printre altele poate: vizualiza ecranul, prtscreen al ecranului la un anumit interval, tot ce copiezi, muti, redenumesti etc, - pe scurt tot ce poti face pe computer) ?

Avand in vedere ca nu am fost informat de existenta unui program de "monitorizare", m-am logat de cateva ori pe mail-ul personal si in alte cateva conturi, drept urmare acesta este foarte posibil sa-mi cunoasca parola si este posibil sa-mi fi accesat mail-ul si alte cateva conturi (inca investighez).

De ce anume dovezi am nevoie pentru a dovedi legal ca este instalat un astfel de program in computerul de la munca?

In cazul in care am omis anumite date care ar ajuta la un raspuns clar sunt dispus sa le ofer cu mare drag.

Multumesc frumos!

Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 10:12, 11 Februarie 2016
CEDO a conferit dreptul la spionare.
Angajatorul poate spiona angajatul dacă folosește aparatura sa.

Daca folosesc telefonul lor exista interdicție de spionare de la ...angajator...
Totusi in momentul cand mi-a fost accesat contul de mail personal consider ca nu se mai aplica acel drept de spionare oferit de CEDO. Nu credeti ?
Jurisprudența CEDO nu se aplica precum legea în sensul ca trebuie sa fie deja în vigoare la momentul aplicării sale.

Depinde în concret de circumstanțele cauzei dvs.
Daca datele problemei sunt diferite pe anumite elemente jurisprudența CEDO ar putea sa nu se aplice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea convorbirilor telefonice si monitorizarea calculatorului. kty80 kty80 BUna ziua, In aprile va scriam de faptul ca noul sef doreste sa-mi modifice fisa postului...etc. Din fericire inca nu a facut-o insa m-a pus la curent cu ... (vezi toată discuția)
Violarea corespondentei electronice ovidiutrusca ovidiutrusca Fosta mea prietena,imi sparge frecvent parolele si le inlocuieste la adresele de mail pe care le folosesc;am acolo informatii atat personale cat si de ... (vezi toată discuția)
G mail imi prezinta un raport privind ip -ul celor care deschid adresa ovidiu7676 ovidiu7676 am vreo 4 IP-diferite ce se intampla, stiam ca e sigur in comparatie cu YHAOO. (vezi toată discuția)