avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită cheltuieli executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

cheltuieli executare silita

buna ziua am si eu o intrebare. Executorul are dreptul sa imi puna la plata cheltuielilor de executare silita costul energiei electrice, al intretinerii echipamentelor informatice si de printat raportate la emiterea unui document, pretul de achizitie, pregatire, redactare, printare si aranjare si sa stabileasca un cost de 10 lei per fila document?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 12:26, 10 Februarie 2016
Conform art.670(2) NCPC"Cheltuielile ocazionate de efectuarea executarii silite sunt in sarcina debitorului urmarit, in afara de cazul cand creditorul a renuntat la executare,situatie in care or fi suportate de acesta,sau daca prin lege prevede altfel.Pe de alta parte,puteti formula contestatie la executare ptr. ca instanta sa cenzureze aceste sume.[Art.670(4) NCPC]. Si mie mi se par excesive sumele solictate de executor,oricum, trebuie sa dovedeasca cu acte justificative cum a cuantificat costul energiei electirce ptr. actele dvs. de executare,costul intretinerii echipamentelor raporatat la actele dvs.,pregatire(?).Repet puteti formula contestatie la actele de executare ale executorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere cheltuieli executare ContSters257745 ContSters257745 Buna ziua, Am fost creditor intr-o executare silita. Debitorul a formulat contestatie la executare invocand cheltuieli de executare exagerate. Instanta a ... (vezi toată discuția)
Plata contravaloare dosar executional Laura Stamate Laura Stamate Am formulat o contestatie la executare silita. Executorul judecatoresc a formulat o adresa catre instanta prin care solicita plata contravalorii xerocopierii ... (vezi toată discuția)
Despagubiri salariale titibus titibus Pentru despagubiri egale cu salariile majorate ,reactualizate si indexate de la data concedieri pina la data deciziei cistigate in instanta, pentru care am ... (vezi toată discuția)