avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... radierea masinii in 30 zile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

radierea masinii in 30 zile

In contractul de vanzare-cumparare a autoturismului este prevazut ca transferul de proprietate se face la momentul platii integrale.
Obligatia de radiere a masinii in 30 zile curge de la momentul incheierii contractului sau de la momentul trensferului de proprietate? Daca puteti sa-mi dati si un temei legal...:(
Cel mai recent răspuns: ADRIANA PRICOPE , Avocat 17:27, 3 August 2009
in speta mea, nu cred ca se poate pune problema de furt, deoarece conform contractului bunul ramane in proprietatea vanzatorului pana la data achitarii integrale...
in ce priveste tulburarea de posesie, din cate stiu eu posesia trebuie sa fie exercitata cu buna-credinta...
Da exact asa prevedea contractul si la noi, daca bunul se afla in posesia cumparatorului pana la momentul in care dv nu aveti o hotarare judecatoareasca, nu o sa puteti lua masina inapoi, culmea noi am si gasit masina era in curtea admin. sc si aveam si toate actele masini (carte ,talon ,in original) si nu am putut s-o luam era pe proprietate privata.
Deci sfatul meu este sa-l actionati in instanta, pentru ca altfel este ilegal sa luati masina, cat timp aveti contract de vanzare- cumparare.
Multumesc frumos de raspunsuri si de sfaturi...
Din pacate azi dimineata la ora 9 am fost informata de catre colegii mei ca au ridicat masina. Ca sa salvez ce mai putea fi salvat i-am trimis cu o adresa la politie prin care ii informam ca am ridicat masina si am explicat situatia de drept si de fapt. Ce poate sa faca cumparatorul in continuare? Daca merge la politie, acestia au deja adresa noastra, ce urmeaza?
Daca ne da in judecata, lucrurile mi se par mai simple deoarece in contract sunt prevederi referitoare la aceasta situatie si putem dovedi cu usurinta reaua lui credinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte masina cristiano85 cristiano85 Buna ziua, Situatia mea este urmatoarea: Am cumparat o masina de la un prieten. El insa a avut niste firme, de pe urma carora are de platit datorii cam ... (vezi toată discuția)
Act vanzare cumparare masina ContSters42601 ContSters42601 Buna seara , Cineva spunea zilele acestea ca in ce priveste vanzarea cumpararea masinilor sa schimbat ceva in legislatie astfel : 1.Vanzatorul anunta scris ... (vezi toată discuția)
Valoarea juridica a hartiilor de mana la achizitie auto marri marri Buna ziua, in urma cu 7 ani, tatal meu a achizitionat o masina printr- un act de mana intre el si proprietar urmand ca ulterior sa cumpere legal masina si sa ... (vezi toată discuția)