In contractul de vanzare-cumparare a autoturismului este prevazut ca transferul de proprietate se face la momentul platii integrale.
Obligatia de radiere a masinii in 30 zile curge de la momentul incheierii contractului sau de la momentul trensferului de proprietate? Daca puteti sa-mi dati si un temei legal...:(
in speta mea, nu cred ca se poate pune problema de furt, deoarece conform contractului bunul ramane in proprietatea vanzatorului pana la data achitarii integrale...
in ce priveste tulburarea de posesie, din cate stiu eu posesia trebuie sa fie exercitata cu buna-credinta...
Da exact asa prevedea contractul si la noi, daca bunul se afla in posesia cumparatorului pana la momentul in care dv nu aveti o hotarare judecatoareasca, nu o sa puteti lua masina inapoi, culmea noi am si gasit masina era in curtea admin. sc si aveam si toate actele masini (carte ,talon ,in original) si nu am putut s-o luam era pe proprietate privata.
Deci sfatul meu este sa-l actionati in instanta, pentru ca altfel este ilegal sa luati masina, cat timp aveti contract de vanzare- cumparare.
Multumesc frumos de raspunsuri si de sfaturi...
Din pacate azi dimineata la ora 9 am fost informata de catre colegii mei ca au ridicat masina. Ca sa salvez ce mai putea fi salvat i-am trimis cu o adresa la politie prin care ii informam ca am ridicat masina si am explicat situatia de drept si de fapt. Ce poate sa faca cumparatorul in continuare? Daca merge la politie, acestia au deja adresa noastra, ce urmeaza?
Daca ne da in judecata, lucrurile mi se par mai simple deoarece in contract sunt prevederi referitoare la aceasta situatie si putem dovedi cu usurinta reaua lui credinta.
Acte masina
cristiano85
Buna ziua,
Situatia mea este urmatoarea: Am cumparat o masina de la un prieten.
El insa a avut niste firme, de pe urma carora are de platit datorii cam ... (vezi toată discuția)