avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire si partajare locuinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire si partajare locuinta

Buna ziua, este vorba de un apartament detinut de catre bunica. Sotul ei, cat si unicul fiu, au decedat la o diferenta de 3 zile. Mama, vaduva a 4 copii minori, a facut mostenire de pe sotul ei cu apartamentul mentionat direct pe ea fara aprobarea cuiva. Dupa care, la biroul notarial, a impartit acea parte de 25% cu cei 4 copiii minori, tutore fiind pusa sora mamei. Bunica, a semnat acestea fara a fi informata suficient. Acum copiii vor sa conteste aceea mostenire fiind majori 3 dintre ei,de asemenea si bunica ar dori modificarea. Va rog sa imi spuneti, daca este legal ce a facut mama, adica preluarea mostenirii fara aprobarea bunicii. Care ar fi solutiile in acest caz?

Alte discuții în legătură

Cine are dreptul de mostenire Marlena Ilie Marlena Ilie Buna ziua, După bunicul decedat, conform certificatului de moștenire au rămas moștenitoare 2 fiice, celelalte 3 făcând renunțare( au fost in total 5 ... (vezi toată discuția)
Ce procent voi mosteni si cum procedez pentru succesiune? Sam55 Sam55 Buna ziua! Bunica mea din partea tatalui a decedat de curand. Sotul dansei inca traieste. Au impreuna doi copii, anume tatal meu, care este decedat, si ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri dezbatere mostenire ramona_anca ramona_anca Buna ziua, Imi exprim anumite nelamuriri intrucat sunt interesata de introducerea unei cereri de dezbatere a mostenirii de pe urma mamei mele. Problema ... (vezi toată discuția)