avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Nerespectare legislatie cariera functionari publici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Nerespectare legislatie cariera functionari publici

Buna ziua,

Sunt functionar public la o primarie, si anume am ca atributiuni impunere impozite si taxe si executare silita. Am absolvit facultatea si in urma obtinerii diplomei de licenta, am sustinut un examen si am fost promovata ca inspector principal. Asta se intimpla in 01.01.2010. De atunci nu am mai sustinut nici un examen, deci nu am mai avansat sub nici o forma. Nu s-a implicat nimeni, sa faca aceste promovari in institutia noastra. Deci de 6 ani nu s-a mai intimplat nimic desi dupa 3 ani puteam sa avansez din nou in functie. Nimeni nu se implica, si nimeni nu vrea sa faca nimic in acest domeniu, desi se stie ca salariile sunt mizerabile. Am solicitat in nenumarate rinduri sa fiu promovata prin concurs/examen, dar doar verbal; de fiecarea data mi s-au dat asigurari ca se va proceda in consecinta, insa nici un rezultat. Acum am primit raspuns de la ANFP Bucuresti ca as putea fi promovata daca indeplinesc cele 3 conditii stipulate in Legea functionarului public cumulativ, si bineinteles ca le cumulez de multi ani. De la institutie mi s-au dat din nou asigurari ca vor organiza un concurs sau un examen, dar timpul trece si ei nu fac nimic.
As putea sa-mi gasesc un avocat , care sa-i oblige, in cazul in care voi fi promovata sa-mi faca dreptate cu ani in urma, adica sa dau institutia in care lucrez, s-o dau in judecata pentru a obtine retroactiv retributia la care as fi avut dreptul, de cind as fi avut dreptul la promovare, pt. ca din cauza neimplicarii lor, nu am avut parte de o marire salariala. Pur si simplu mi s-a incalcat acest drept.
Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Februarie 2016
66ani, utilizator
Din moment ce nu ati sustinut examenul de promovare nu puteti sa solicitati sa fiti platit in consecinta. In schimb puteti sa-i actionati in judecata si sa le cereti despagubiri pe considerentul ca v-au ingradit drepturile prevazute de legea 188/1999 cu privire la cariera functionarului public.
Multumesc frumos pt. raspuns. Credeti ca as avea sanse de a cistiga un asemenea proces?! Si mai credeti ca voi avea sanse sa gasesc un avocat care sa se lupte cu o autoritate publica?! Se stie ca aici fiecare se gindeste la propriul buzunar si pt. ceilalti angajati nu mai au nici un interes. Ce daca ies la pensie dupa aproape o viata in aceasta activitate, cu putin, putin de tot mai mult decit salariul minim pe economie?! Nimeni nu se intereseaza de bietii functionari, in care toata lumea arunca cu "pietre"; nici Agentia Nationala a Functionarilor Publici, care ar trebui sa supravegheze putin aceste avansari, dupa umila mea parere; nici sefii directi din administartie; nici sindicate; nimeni, nimeni pe lume. Si cind ma gindesc cite umilinte trebuie sa induram si de la contribuabili si de la ceilalti functionari publici. Altora li se pare ca sunt mai presus de noi, cei din administratiile locale. Pe noi ne calca toti in picioare, si cei de la A.N.A.F. si cei de pretutindeni.
Numai astazi am avut de indurat umilinta de a solicita doar o clarificare, pentru o greseala strecurata intr-un document de cel care tocmai m-a umilit. Dar acum ma opresc si multumesc daca voi primi inca un raspuns, pt. problema mea care pt. mine este majora si ma macina atit de mult. Va multumesc.
Sincer, cred ca daca vreti va puteti reprezenta singur/a in instanta. Ati depus in scris o solicitare primarului in care sa va expuneti punctual problema? Daca da nu va ramane decat sa strangeti toate documentele de la primarie, ANFP si sa va indreptati catre instanta. Nu aveti ce sa pierdeti. In privinta greselilor tuturor ni se intampla ca cei de la resurse umane sa ne greseasca pe ici pe colo, dar cu ajutorul legislatiei pe care o mai citim si noi si mai ales cu ajutorul profesionistilor de pe avocatnet.ro veti reusi sa intelegeti si poate chiar sa va sustineti examenul de promovare cu brio. In privinta salariului aveti perfecta dreptate, dupa ce ca e destul de mic nici nu vi se da posibilitatea de avansare. Succes!
Multumesc!:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avansarea in trepte de salarizare, promovarea in grad si in clasa a functionarilor publici adon adon 1.Am observat la mai multe primarii din tara ca propun in consiliul local aprobarea avansarilor in trepte de salarizare si nu inteleg de ce. Inteleg pentru ... (vezi toată discuția)
Avansare in grad functionar. refuzul de a pune in practica rezultatul exemenului de promovare in gradul profesional. giv giv Sunt fuctionar public. In luna ianuarie anul curent am sustinut examen in cadrul unei directii de finante pentru avansarea in gradul profesional. Examenul a ... (vezi toată discuția)
Promovare sofia1975 sofia1975 am o mare problema:( sunt functionar public si am promovat pe o alta treapta de salarizare.S-a facut toata documentatia inainte de examen,s-a primit avizul de ... (vezi toată discuția)