avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... URGENT!!!! Contract inchiriere imobil cu 3 proprietari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

URGENT!!!! Contract inchiriere imobil cu 3 proprietari

Daca suntem 3 proprietari care detin cate 1/3 dintr-o garsoniera, contractul de inchiriere trebuie facut intre toti detinatorii si chiriasul sau poate fi doar pe numele unuia dintre ei ? Va rog mult sa imi raspundeti cat de repede pentru ca unul dintre proprietari se va muta definitiv in alta tara !!!
Cel mai recent răspuns: anamaria000 , utilizator 15:27, 11 Februarie 2016
Coproprietarul respectiv poate imputernici printr-o procura notariala pe unul sau pe ambii coproprietari pt a semna contractul de inchiriere in numele lui.
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2016
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Multumesc pentru raspunsul prompt !
Am gasit un model de contract: [ link extern ]
La partile contractante, trebuie sa trec pe toti 3 proprietarii si al 4lea punct pe chirias ? (asta in cazul in care nu mai apucam sa facem la notar procura)
da!
e bine sa aveti totusi procura ca poate chiriasul sta 2 luni si apoi vine alt chirias si iar va trebui semnat contract.
In regula. Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament in doi mb3_48900 mb3_48900 As avea nevoie de un raspuns la urmatoarele intrebari. Vreau sa cumpar un apartament impreuna cu tatal meu. Exista vreo restrictie in ceea ce priveste ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere mai multi proprietari nicole2619 nicole2619 Buna ziua, Am nevoie de cateva lamuriri in legatura cu un contract de inchiriere pe care vreau sa il inchei si sa il declar la ANAF: eu sunt proprietara ... (vezi toată discuția)
Model contract de inchiriere incheiat de o persoana care are procura in acest sens CristinaC1981 CristinaC1981 Buna ziua, In cazul in care am imputernicire sa inchei un contract de inchiriere, contractul se va face in numele proprietarului si eu semnez in calitate de ... (vezi toată discuția)