buna ziua!
intrebare:
am declarat la taxe locale o reevaluare intocmita in 2011, dar am uitat sa o inregistrez in contabilitate si am inregistrat-o ulterior in speta octombrie 2015.
controlul de la primarie solicita plata impozitului la cladire cu cota mare pt anii 2011-2015 pe motiv ca nu am inregistrat o in contabilitate.
e corect ce susutin ei?
multumesc
Pai daca nu este inregistrata in contabilitate, din punct de vedere contabil "nu exista".
Deci plati impozit la valoarea existenta in contabilitate pentru fiecare exercitiu financiar in parte.
Multumesc pentru raspuns.
Revin totusi ..am indreptat mai tarziu ce este drept in contabilitate eroarea contabila , fiscal vorbind nu am prejudiciat cu nimic avand in vedere ca declaratia este depusa la timp.
Intrebarea ramane:
daca am indreptat eroarea contabila mai tarziu , din punct de vedere fiscal ea isi face efectul de la momentul corectiei in contabilitate( octombrie2015) sau de la momentul cand s-a efectuta reevaluarea 2011 ? Nu cred ca este corect sa platesc impozit marit pentru o eroare contabila ulterior corectata.
Reevaluare cladiri
pad3
o cladire construita in iunie 2009 urmeaza a fi reevaluata in vederea stabilirii valorii de impozitare. acum apar 2 opinii, cea a evaluatorului si cea a unui ... (vezi toată discuția)