avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna... - donatie cu uzufruct, donatar decedat, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna... - donatie cu uzufruct, donatar decedat, situatia mostenitorilor

buna am si eu o problema....sotia mea a mai fost maritata iar sotul ei a murit apoi s=a recasatorit cu mine....ea si sotul ei avand 2 copilasi...el a avut un imobil(un magazin alimentar) de la mama lui pe care i la donat lui...in contractul de donare imobil ea este uzufruct viager...nelamurirea mea este pt ca astazi a sunato cineva de la primarie pe sotia mea ca este mostenitoare (proprietara a imobilului)....sotia mea pana astazi n-a styut ca este proprietara odata ce sotul ia decedat...intrebarea mea este se poate revoca uzufruct viager pt ca imobiliul sa devina in totalitate a sotiei mele?multumesc....
Cel mai recent răspuns: claudiuy , utilizator 15:45, 12 Februarie 2016
intr-un cuvant numai dupa ce decedeaza fosta soacra are acces sal si foloseasca ,pana atunci doar nud proprietar..am inteles multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire august79 august79 in urma decesului tatalui um ramas ca mostenitori doi copii si sotia si um facut partajul prin care sotia a renuntat la tot, ambi copii dobamdind astfel ... (vezi toată discuția)
Ce înseamnă act de donație dupa moartea parintilor? ndrrl ndrrl Buna ziua. Sotul meu a facut un act de donatie cu soacră-mea ca dupa moarte sa ii ramana casa. Actele pe cine trebuie sa iasa: pe el sau pe ea? (vezi toată discuția)
Cat de sigur este un act de donatie cu uzufruct viager in care ... heathcliff91 heathcliff91 Cat de sigur este un act de donatie cu uzufruct viager in care unul din donatori are copii legitimi din prima casatorie? Donatorii sunt o familie sot-sotie ... (vezi toată discuția)