avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Speta luare de mita
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Speta luare de mita

Va prezint urmatoarea situatie:
Se face sesizare 112 la 2 ore dupa o actiune la care au participat 7 politisti cu privire la faptul ca un politist ar fi primit mita in trafic de la fiul sau iar a doua zi se face denunt insa martorul denuntator nu cunoaste politistul si nici el nu a dat mita ci fiul sau minor in varsta de 16 ani care se afla pe locul din dreapta al vehicului detinut de acesta si care a fost vazut de conducatorul auto ca pune un milion in acte si se duce la masina politiei iar dupa ii spune soferului ca a dat politistului banii !! Ulterior, dupa 3 saptamani, se face recunoastere fotografica dupa poza din cartea de identitate si se identifica politistul in cauza. Dupa aproximativ o luna politistul in cauza este inregistrat de catre doi colegi care ii prezinta o situatie nereala cum ca martorul denuntator nu a facut sesizare nicaieri insa daca nu i se returneaza banii va merge la DNA si presa si i se sugereaza sa faca unele demersuri pentru a da de persoana in cauza cu toate ca acesta mentioneaza ca nu este vinovat inca de la inceput si ca nu cunoaste persoana in cauza insa isi arata disponibilitatea in mod indirect de a returna banii insa fara a preciza acest lucru. Totodata politistul in cauza nu face niciun demers de a cauta persoana in cauza si nici nu pune pe nimeni. Totodata persoana care a precizat ca a dat mita declara ca urma sa fie sanctionata contraventional pentru lipsa rovinetei si a foliei neomologate insa tot ea declara ca actele erau in regula si anexeaza copii documente doveditoare in acest sens. Toti politistii prezenti declara ca nu au vazut pe colegul lor sa fi purtat vreun dialog cu vreo persoana la masina de politie si nici sa primeasca ceva de la vreo persoana pe care ar fi oprit-o in trafic. Care credeti ca sunt repercursiunile juridice?
Cel mai recent răspuns: OvidiuFilip , utilizator 10:24, 23 Martie 2016
Alte recomandari?
Trebuie văzut dosarul ca sa se știe exact ce probe exista.
În mod normal nu avea dreptul sa va retina fără probe.
Ceva trebuie sa fi avut.

Pot exista însă și cazuri în care sa se dispună retinerea și apoi sa nu se mai întâmple nimic.
Ultima modificare: Duminică, 14 Februarie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
In afara de cele mentionate mai sus si declaratiile celor doi colegi care trag concluzia in urma discutiei avute ca sunt vinovat nu mai sunt alte probe. De asta am mai cerut o opinie pentru ca mie mi s-a parut inca de la inceput o masura abuziva si doresc sa stiu ce pot face in cazul in care se ajunge la trimiterea in judecata.
Daca inregistrarea ambientala in prezenta cauza este facuta de catre DNA dar mandatul de supraveghere tehnica emis pentru 30 de zile a fost inaintat catre SRI, poate fi lovita de nulitate relativa aceasta inregistrare, tinand cont de decizia CCR?
Daca apreciati ca probele au fost obtinute in mod nelegal, contestati-le, inteleg ca nu ati ajuns inca la instanta de fond.
Totusi, sa aveti in vedere ca nerespectarea dispozitiilor legale privind punerea in executare a mandatului de supraveghere tehnica poate atrage nulitate relativa, in acest caz, este necesar sa faceti si dovada cauzarii unei vatamari procesuale care nu poate fi inlaturata in alt mod decat prin anularea actului cu consecinta excluderii probei.

Alte discuții în legătură

Invinuit de luare de mita lupy lupy SUNT POLITIST SI AM FOST RAPORTAT LA DGA DE CATRE COLEGUL MEU ,CUM CA AM LUAT MITA SUMA DE 50 LEI(500.000 LEI VECHI) DE LA O PERSOANA, CARE A FOST DEPISTATA CU ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios nutzzu nutzzu Buna ziua .Acum 1 an o persoana m-a reclamat pentru luare de mita(speta:a trecut pe rosu i-a fost retinut permisul . Persoana ,in plangere a sustinut ca a ... (vezi toată discuția)
La ce infractiune se incadreaza fapta? burgcrist burgcrist Sint angajat la o societate si am facut un transfer (intra in atributiile de servici) cu premeditare de la o pers fizica X catre alta pers fizica Y, fara ca ... (vezi toată discuția)